MTS recunoaște tradiția rugby-ului pe Stadionul Arcul de Triumf, dar nu o și oficializează

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 29.01.2021 - 16:03
Eduard Novak, ministrul sportului Foto: INQUAM Photos/ Ilona Andrei

Ministerul Tinretului și Sportului spune că își dorește să apare istoria rugby-ului, dar că va ține cont și de solicitările altor sporturi. Reacția a venit după punerea în dezbatere a înființării Complexuui Arcul de Triumf în care nu se spune niciun cuvânt despre rugby.

SHARE

Ministerul Tineretului și Sportului a transmis un comunicat în care a spus că recunoaște tradiția rugby-ului în acest spațiu.

"Aici au avut loc primele meciuri de rugby din România și nimeni nu poate șterge această realitate istorică. Nimeni nu-și dorește să minimizeze sau să desconsidere importanța sau valoarea acestei tradiții.

Citește și

Minciunile MTS: bazin de înot, terenuri de handbal, baschet și volei la Stadionul Arcul de Triumf

Stadionul “Arcul de Triumf a fost inclus, alături de alte două obiective, în angajamentul asumat de România în contextul EURO 2020, ceea ce a presupus un efort public semnificativ. De la 2 miloane de euro, cât valora stadionul la momentul includerii în programul de reabilitare, a ajuns să valoreze peste 30 de milioane, cât a însumat valoarea lucrărilor finanțate de CNI și MTS", se arată în comunicatul MTS.

Citește și

Ministrul sportului căpușează Stadionul de Rugby Arcul de Triumf și-l transformă în hotel public

Cele două milioane de euro au venit, în cea mai mare parte de la International Rugby Board care a sprijinit astfel Federația Română de Rugby. MTS nu precizează dacă FRR va fi despăgubită în vreun fel. 

"Față de stadionul preluat inițial spre reabilitare, ne regăsim acum în situația de a avea un centru sportiv de excelență, care include terenuri de antrenament, sală de conferințe, spații pentru oficiali, săli pentru presă, centru de medicină sportivă, post de control anti-doping, puncte de prim-ajutor pentru spectatori, săli VIP, restaurant, muzeu, un mic hotel pentru sportivi, 151 de locuri de parcare subterană, spații tehnice, adăpost de protecție civilă etc.

Citește și

EXCLUSIV Documentele care arată destinația Stadionului de Rugby Arcul de Triumf

De această investiție trebuie să poată beneficia și alte sporturi, este o problemă de echidistanță, în raport cu banii publici investiți și cu palmaresul rezultatelor sportive ale fiecărei federații. Ministerul Tineretului și Sportului, ca administrator de drept al acestui obiectiv de interes național, dorește să apere istoria rugby-ului, precum și viitorul său, și să-i asigure pe mai departe condițiile necesare pregătirii și desfășurării activității competiționale. Aici vor putea avea loc în continuare meciurile și antrenamentele sportivilor rugbiști, dar în baza unui calendar gestionat de MTS, calendar care va include și va ține cont și de solicitările venite din partea altor sporturi. Competiția sportivă presupune fairplay, iar Ministerul Tineretului și Sportului dorește să dea și altor sporturi șansa de a-și desfășura activitatea pe noul Stadion “Arcul de Triumf”, se mai arată în comunicat. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te