Maradona a fost „abandonat” de echipa medicală iar tratamentul „inadecvat” a dus la o agonie lentă

DE Alexandru Pop | Actualizat: 01.05.2021 - 12:59
Maradona a fost „abandonat” de echipa medicală iar tratamentul „inadecvat” a dus la o agonie lentă/FOTO: Digi24

Diego Maradona a fost „abandonat” de echipa medicală care îl înconjura cu puţin timp înainte de moartea sa, având parte de un tratament „inadecvat, deficient și nesăbuit” care a dus la o agonie lentă, se arată într-un raport al experţilor.

SHARE

Comisia medicală ce s-a ocupat de investigarea, la cererea justiției, a ultimelor ore ale legendei fotbalului argentinian, a stabilit, într-un raport de 70 de pagini, că Maradona „început să moară cu cel puţin 12 ore înainte” de a fi găsit fără viaţă şi a suportat o ”perioadă de agonie prelungită”.

Citește și: Moroșanu, după ce „călărețul” Sergiu a vândut casa: Mă duc să vorbesc cu el, de ce vrea iar sărac?

Totoată, comisia medicală, formată din douăzeci de experţi, inclusiv legiştii care au efectuat autopsia şi specialişti din diferite discipline medicale, a concluzionat că fostul campion mondial “ar fi avut şanse mai mari de supravieţuire” dacă ar fi fost internat într-un centru de îngrijire.

Diego Maradona a fost „abandonat” de echipa medicală

„Ţinând cont de tabloul clinic, clinico-psihiatric şi de starea generală precară, el ar fi trebuit să îşi continue reabilitarea şi tratamentul interdisciplinar într-o instituţie adecvată”, se arată în documentul citat de Digi24.

Declaraţiile a două dintre cele cinci fiice ale lui Diego Maradona, care l-au arătat pe neurochirurgul Leopoldo Luque drept responsabil pentru deteriorarea stării de sănătate a tatăl lor, au dus la iniţierea de proceduri legale. Ancheta vizează şapte persoane: neurochirurgul Leopoldo Luque, psihiatrul Agustina Cosachov, un psiholog, doi infirmieri (un bărbat şi o femeie), supraveghetorul acestor infirmieri şi un medic.

Citește și: Senator american: Putin, responsabil de „roiurile de OZN-uri” de deasupra navelor de război ale SUA

În Argentina, pedepsele pentru abandon prin neglijenţă sau omucidere involuntară variază de la cinci la cincisprezece ani de închisoare.

Maradona a încetat din viață pe 25 noiembrie, la vârsta de 60 de ani, în urma unui infarct. Se afla la locuința sa din Tigre, la nord de capitala Buenos Aires, în care se recupera după operaţia recentă la care a fost supus pentru îndepărtarea unui hematom subdural.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.