Jurgen Klopp, mesaj superb pro-vaccinare. Mutu, Chivu, Nadia, Simona Halep, ignorați de români

DE Alex Darvari | Actualizat: 04.10.2021 - 17:01
Jurgen Klopp, mesaj superb pro-vaccinare. Mutu, Chivu, Nadia, Simona Halep, ignorați de români / digisport

Antrenorul lui Liverpool și-a exprimat totala încredere în oamenii de știință susținând că vaccinarea anti-Covid este necesară. Un mesaj similar, venit din partea mai multor sportivi români, nu a avut prea mare ecou.

SHARE

„În club, suntem 99% vaccinați. Nu a fost nevoie să conving jucătorii. A fost o decizie firească, n-am vorbit cu vreunul să-i explic de ce ar trebui să facă asta. Ceea ce pot face, ca în oricare altă situație, este să dau un sfat, dar n-a fost necesar.

Citește și: Numărul cazurilor de COVID-19 din Israel, în scădere semnificativă după a treia doză de vaccin

În general, se pare că nu avem voie să dăm sfaturi oamenilor. De unde am aflat eu că e normal să te vaccinezi? Am sunat doctori, pe care îi cunosc de ani de zile. Am întrebat ce cred ei că ar trebui să fac. Așa procedezi când nu știi. Suni un specialist, care îți spune.

Eu m-am vaccinat. Sunt într-o grupă de vârstă cu risc, pot avea probleme, am fost fericit că mă pot vaccina. Poate sunt eu naiv, dar nu înțeleg 100% de ce nu avem voie să dăm sfaturi? Dacă spun că m-am vaccinat, vin alții și-mi zic «Cum poți să spui așa ceva?! De ce-mi spui mie să mă vaccinez?!». Am o explicație foarte clară. E ca atunci când bei și vrei să conduci.

Citește și: CEO-ul BionNTech spune că s-ar putea să fie nevoie de noi vaccinuri anti-Covid de anul viitor

Toți am fost într-o situație la un moment dat când am băut o bere sau două și ne-am gândit că ne putem urca la volan, că putem conduce totuși. Dar legea nu ne dă voie, așa că nu o facem. Legea nu e acolo să ne protejeze neapărat pe noi, care am băut, cât pe cei din jurul nostru, pentru că suntem amețiți sau beți și vrem să conducem o mașină. Acceptăm asta ca lege. Știm că alcoolul face rău oricui. Dar bem în continuare. Cu vaccinul, presupunem că nu e bun pentru corpul nostru, chiar dacă specialiștii spun că este soluția pentru această situație.

Pentru mine e similar. Eu nu mă vaccinez doar pentru mine, ci și pentru ceilalți. Nu înțeleg de ce asta e o limitare a libertății. Dacă este, atunci și să nu ai voie să conduci beat e o limitare a libertății. Dar pe aia o acceptăm”, a spus Klopp.

În Marea britanie, rata de vaccinare este de 82% cu ambele doze și 89% cu prima doză.

În Germania, țara de origine a lui Klop, 64% sunt complet vaccinați, iar 68% au primti prima doză.

Și în România au existat mesaje pro-vaccinare.

Peste o sută patruzeci de sportivi cunoscuți, foste glorii și oameni din fenomen s-au alăturat campaniei GSP #vafibine și au trimis scurte mesaje video, cu sfaturi și încurajări pentru fanii sportului. Vedetele din arene își sfătuiesc fanii să respecte îndrumările autorităților, să nu intre în panică, să nu se abată de la regulile de igienă și să își păstreze optimismul: „Împreună vom trece și peste asta. Va fi bine! Lăsați Coronavirusul în ofsaid, potrivit unei campanii gsp.ro”.

Nu mulți români au urmat sfatul sportivilor. România are 30% din populație vaccinate, în timp ce media UE este de peste 70%

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te