Handbal masculin: Franţa, Norvegia, Suedia și Egipt, calificate în sferturile Campionatului Mondial

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 25.01.2021 - 09:56
Foto: see.news

Franţa, Norvegia, Suedia şi Egiptul s-au calificat în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de handbal masculin care are loc în Egipt, după ultimele partide din grupele principale.

SHARE

Franţa, care a părăsit EURO 2020 după primul tur, după o înfrângere cu Portugalia la debut, şi-a luat revanşa în faţa lusitanilor după 12 luni şi cu un nou selecţioner, Guillaume Gille, în locul lui Didier Dinart.

Dacă în primul lor meci la Mondialul egiptean, ''Les Bleus'' au dispus cu 28-24 de Norvegia, duminică selecţionata din Hexagon a surclasat Portugalia cu 32-23. Dika Mem şi Timothey Nguessan au marcat fiecare cinci goluri, dar cel mai bun de la francezi a fost extrema Hugo Descat (ex-Dinamo Bucureşti), autor a 8 goluri, informează Agerpres.

În sferturi, Franţa va înfrunta învinsa dintre Spania şi Ungaria, care se vor întâlni luni şi sunt deja calificate în sferturi.

Norvegia, vicecampioana mondial, a reuşit să acceadă în faza următoare după o victorie în faţa Islandei, cu 35-33. Viitoarea adversară a scandinavilor va fi câştigătoarea dintre Spania şi Ungaria.

Suedia a dominat Rusia, câştigând cu un categoric 34-20, nordicii fiind neînvinşi de şase meciuri (patru victorii şi două egaluri). Adversara lor din sferturi vas fi aleasă dintre Argentina, Croaţia şi Qatar.

Egiptul a obţinut calificarea în dauna Sloveniei, cu care a terminat nedecis, 25-25. În sferturi, ''faraonii'' vor avea o adversară foarte dificilă, campioana mondială Danemarca.

Mohamed Mamdouh (Dinamo) nu a marcat niciun gol din 5 aruncări, iar portarul Karim Hendawy (HC Dobrogea-Sud Constanţa) a reuşit să pareze 4 mingi din 14 aruncări, în 24 de minute.

Rezultatele meciurilor de duminică:

Grupa principală III
Portugalia - Franţa 23-32
Islanda - Norvegia 33-35
Algeria - Elveţia 24-27

Clasament:
1. Franţa 10 puncte
2. Norvegia 8
3. Portugalia 6
4. Elveţia 4
5. Islanda 2
6. Algeria 0

Grupa principală IV
RHF (Rusia) - Suedia 20-34
Slovenia - Egipt 25-25
Belarus - Macedonia de Nord 30-26

Clasament:
1. Suedia 8
2. Egipt 7
3. Slovenia 6
4. Rusia 5
5. Belarus 4
6. Macedonia de Nord 0

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.