Halep putea verifica pe „google” dacă primea ceva interzis. „Suspectul” care îi prepara suplimentele

DE Alex Darvari | Actualizat: 15.11.2022 - 16:47
Simona Halep - FOTO: Eurosport

Omul care a avut-o în grijă pe Simona în mandatul Cahill lasă să se înțeleagă că Simona ar fi putut verifica toate substanțele date de staff.

SHARE

Simona Halep a fost depistată pozitiv la testul de antidoping cu o substanță numită roxadustat. Medicamentul este destinat persoanelor care suferă de anemie, dar este interzis în sportul profesionist.

Citește și: Ipoteză halucinantă. Halep ar fi putut consuma mâncare contaminată la US Open. Ce aliment este vizat

Roxadustat este un inhibitor al HIF prolitil-hidroxilază care crește producția endogenă de eritropoietină și stimulează producția de hemoglobină și de globule roșii.

Citește și: Antrenorul care i-a propus Simonei metode neconvenționale de refacere. Miza: mai multe victorii

Halep a fost suspendată de Federația de Tenis și riscă o suspendare finală de 4 ani.

Dragoș Luscan, actual preparator fizic al lui David Popovici și al handbaliștilor de la Dinamo, a dezvăluit că un nutriționist străin, ales de Darren Cahill, îi concepea Simonei Halep schema ingerării suplimentelor precum și dieta.

„Lucram cu băiatul respectiv. Băiatul respectiv se ocupa de strategia privind suplimentele. Simona s-au întâlnit cu el de câteva ori și, în rest, de la distanță” a mărturisit Luscan, care a aplicat cu Halep programul accelerat de creștere a forței fizice dorit insistent de Cahill.

„De partea de suplimente nutritive, la vremea respectivă, se ocupa domnul Daniel Dobre. Implementarea planului era făcută de către Simona, bineînțeles, pentru că ea trebuia să își aleagă, foarte bine, ce mănâncă în funcție de zona în care ne aflam, partea de pe glob unde eram prezenți în momentul respectiv” a scos la iveală Luscan riscul pe care și l-a asumat Simona pentru că un antrenor era cel care cuantifica dozele de suplimente nutritive.

Absolvent al unui curs special anti-doping pentru a-l proteja pe David Popovici, Luscan nu își explică apariția unui medicament, Roxadustat, în testul picat de Halep, la US Open: „Nu aș înțelege, poate, cum o substanță interzisă este în aceeași fabrică cu cea care nu este interzisă” este nedumirit preparatorul fizic anunțat de Halep cu încetarea contractului printr-un obișnuit SMS, dar el a fost pus în gardă de Virginia Ruzici despre intenția Simonei, deranjată de o durere apărută la genunchiul drept.

„Absolut toate suplimentele pe care jucătoarele le folosesc sunt declarate înainte! Dacă există un control anti-doping, când se completează formularul respectiv, trebuie să treci absolut toate pastilele, toate alimentele pe care le consumi, astfel încât ei să (n.red. ofițerii anti-doping) știe” a precizat Luscan care a completat: „Dacă vrei să verifici o substanță dacă este acceptată sau interzisă, se intră pe site-ul WADA (n.r. Agenția Mondială Anti-Doping). Pur și simplu introduci un motor de căutare acolo ca-n google. Introduci substanța respectivă și, dacă ea apare pe lista substanțelor dopante, ești avertizat”, potrivit prosport.ro

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te