Halep pierde turnee de 98.000.000 euro. Cine e „vinovat” pentru amânarea verdictului TAS?

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 27.11.2023 - 12:11
Simona Halep mai are de așteptat până va afla verdictul TAS - Foto: INQUAM Photos/Alexandru Busca

Simona Halep riscă să piardă participarea la primele două turnee de Grand Slam din 2024. Suspendată pe 4 ani pentru dopaj, românca are de așteptat mai mult decât se anticipa pentru a afla verdictul Tribunalului de Arbitraj Sportiv la apelul făcut de fostul lider mondial.

SHARE

Simona Halep are de suportat consecințele suspendării pentru dopaj pe 4 ani, dictată de tribunalul independent Sport Resolutions. Fostul lider mondial, scoasă între timp, din clasamentul WTA, a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne contra acestei decizii, dar se pare că va avea de așteptat verdictul TAS mai mult decât se credea inițial.

Halep pierde turnee de 98.000.000 euro. Cine e „vinovat” pentru amânarea verdictului TAS?

Simona Halep este deja suspendată din octombrie 2022, timp în care nu a mai putut participa la niciun turneu oficial. De aceea, fostul lider mondial a și ieșit din clasamentul WTA, nemaifiind clasificată între primele 1.000 de jucătoare.

Speranța lui Halep se lega de un verdict favorabil ei dat de TAS, prin care să i se reducă suspendarea de 4 ani, cauzată de consumul de roxadustat, precum și de neregularitățile constatate în pașaportul ei biologic.

Citește și: Cum ar putea reveni Simona Halep în circuit peste doar câteva luni. Ce trebuie să recunoască

Dar, se pare că TAS are alte priorități de judecată. Astfel, pe site-ul instituției de la Lausanne a fost actualizată lista cazurilor ce vor intra în atenția acesteia până la data de 21 martie 2024. Cazul Simonei Halep nu se află printre acestea. 

De altfel, toate cele 35 de litigii menționate în program sunt legate de fotbal, ceea ce înseamnă că Halep va pierde milioane de euro din cauza „sportului-rege”. Lista completă a cazurilor TAS poate fi consultată AICI.

Dacă apelul româncei nu va fi judecat în aprilie, cel târziu - și mergând pe varianta unui verdict favorabil lui Halep, care să-i permită să reintre în circuit imediat - Halep riscă să piardă și participarea la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului viitor, cel de la Roland Garros, ce va debuta pe 4 mai.

Citește și: Jucător dopat într-un caz similar cu al lui Halep suspendare de 4 ori mai mică. Unde a greșit Simona

Ea a spus deja „adio” Australian Open 2024, ce va avea loc în perioada 14 - 24 ianuarie 2024. Organizatorii nu au anunțat încă premiile totale pentru viitoarea ediție, dar, în 2023, acestea au fost de 48,3 milioane de euro. Probabil că cele din 2024 vor fi identice sau apropiate de această valoare.

La rândul său, Roland Garros a oferit, în 2023, premii totale de 49,6 milioane de euro, astfel că totalul rezultat doar din cele două turnee majore se ridică la aproape 98 de milioane de euro (97,9, mai exact).

Astfel, din cauza mulțimii de cazuri legate de fotbal, Simona Halep riscă să piardă oportunitatea de a se lupta pentru aceste premii, dacă verdictul TAS va întârzia și dincolo de luna martie. Al treilea turneu de Grand Slam, cel de Wimbledon, va avea loc în perioada 1-14 iulie 2024.

Citește și: O româncă a câștigat Roland Garros înainte de Halep. A fost concediată de Simona Halep

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te