GALERIE FOTO Darren Cahill, antrenorul Simonei, către români: „Sper că realizați ce comoară aveți”

DE Paul Cozighian, Alexandru Pop | Actualizat: 09.06.2018 - 23:57

Simona Halep a obținut primul său grand șlem din cariera sa și primul pentru tenisul feminin românesc după 40 de ani. Halep a învins-o pe Sloane Stephens cu 3-6, 6-4, 6-1.

SHARE

UPDATE: În timp ce Simona Halep era încă pe teren, cu trofeul în brațe, sărutându-l de zor pentru fotografi, Darren Cahill, cu lacrimi în ochi în tribuna unde a suferit 3 finale, a acceptat să răspundă pentru Newsweek România: „E o zi emoționantă. Ea a lucrat atât de mult și atât de greu pentru acest moment. A avut un adversar incredibil de bun și Simonei nu i-a fost ușor. Sunt sigur că românii sunt mândri de ea. Noi sigur suntem, e o onoare să lucrăm cu o persoană atât de bună ca Simona. Sper să realizați ce comoară aveți. E o persoană extraordinară, iar acest titlu a fost și pentru România”, a precizat acesta.

Prezentă pe stadion la Roland Garros, fosta mare sportivă Nadia Comăneci a declarat, pentru Newsweek România, de asemenea, că a fost o zi emoționantă. „Mă bucur că am putut să fiu aici, la un meci de istorie pentru Simona. A fost un meci senzațional, mă bucur enorm pentru ea”. 

Nadia Comaneci cu Darren Cahill, cu câteva clipe inainte de interviul pentru Newsweek România. (Foto: Oana Cociașu)

_________________________________


UPDATE: Simona Halep a reușit să câștige categoric al treilea set, cu 6-1, după ce a condus cu 5-0. 


UPDATE: Simona Halep este aproape de prima sa victorie la Roland Garros. După ce a fost condusă cu 6-3 de către Sloane Stephens, și-a revenit spectaculos și a obținut al doilea set cu 6-4. 



UPDATE: „Numéro 1 oblige… ”, scrie cotidianul l’Equipe

Cu exact un an de zile în urmă, Simona Halep, pe atunci numărul 2 mondial, juca o altă finală la Roland Garros pe care a pierdut-o din cauza unei strategii greșite.

Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams, care a urmărit cu mare atenție finala Halep – Ostapenko din 2017, este autorul unei cărți în care împărtășește secretele profesiei sale, dar și pe cele ale meseriei de jucător.

Astăzi, Simona Halep are toate datele necesare pentru a nu mai repeta erorile de anul trecut.

Urmăriți reportajul video realizat de Paul Cozighian la Paris, pentru Newsweek România, înainte de finala dintre Halep și Stephens.




Citește și: Nadal, pentru Newsweek România: Anii trec repede, nu îmi permit să nu profit de fiecare ocazie

_________________________________

Pe 9 octombrie 2017, Simona Halep a detronat-o pe Garbine Muguruza și a devenit cel de-al 25-lea lider WTA în cei 42 de ani de când s-a adoptat ierarhia computerizată.

Halep a adunat între timp 32 de săptămâni pe locul 1 și e pe locul 13 într-un top all-time, între cele 25 de nume. Cele 32 de săptămâni nu au fost însă consecutive, notează GSP.ro, românca bifând 16 săptămâni inițial, până când Wozniacki i-a "furat" locul pentru doar o lună. 

A revenit pe 26 februarie anul acesta și nu a mai cedat. În plus, finala de la Roland Garros îi dă siguranța că până după Wimbledon, nimeni nu va putea atenta la coroana de regină. Și va mai aduna alte cinci săptămâni, totalizând 36 în total.

Citește și Învinsă de Halep, Muguruza a admis: „Simona a avut de la bun început un nivel de joc excelent”

Simona Halep joacă sâmbătă, de la ora 16:00, în direct la PRO TV și Eurosport, cea de-a patra finală de Mare Șlem a carierei. Liderul WTA o întâlnește pe Sloane Stephens, (10 WTA, 25 de ani) .

„Era favorită și anul trecut, dar acum are mai multă experiență. A călit-o situația aceea. Va fi concentrată de la primul până la ultimul punct. Cred că asta va fi prioritatea ei pentru finală. Se va bucura de acest moment și cred că până la urmă va câștiga”, a declarat Horia Tecău despre finala dintre Halep și Stephens, de la Roland Garros, pentru GSP.

Citește și: VIDEO EXCLUSIV Halep în semnifinale. Navratilova crede că poate câștiga turneul

„Nu câștigi Grand Slam-uri sperând doar că adversarii se vor bate singuri! Trebuie să-ți iei destinul în mâini și cred că Simona știe asta acum. Și-a învățat lecția anul tecut și cred că este pregătită să o aplice!”, a afirmat marea sportivă Martina Navratilova, pentru Newsweek Româna, despre șansele Simonei Halep în finală. 

Citește și: VIDEO. Simona Halep, ultimul antrenament înaintea meciului cu Muguruza. Ce spune Davenport

„Pe Simona merită să o urmărești cu atenție în marile meciuri. Este foarte interesant limbajul ei corporal. Felul cum îl tratează pe Darren, cum își tratează loja, și chiar cum se tratează pe ea! Totul e în funcție de doza de stres pe care o are. Îmi place să mă uit la ea între două puncte fiindcă modul în care comunică și vibrează spune multe!” a declarat Lindsay Davenport (antrenoarea lui Keys) pentru Newsweek România.

„Simona a avut de la bun început un nivel de joc excelent, incredibil chiar, loviturile ei au fost, în mod constant, foarte lungi și foarte agresive. A pus multă presiune la fiecare minge… Nu mi-a lăsat prea multe ocazii să-mi fac jocul și nici pe acelea nu am stiut sa le sesizez… Mi-a fost imposibil să mă ridic la nivelul ei. Cred că de data aceasta Simona va câștiga trofeul!”, a precizat și Garbine Muguruza, cea pe care Simona Halep a învins-o în semifinala de la Roland Garros 2018

Schimb de replici Stephens - Halep

„Niciun avantaj pentru Halep pentru că eu am un titlu, iar ea nu are nicunul", a postat Sloane Stephens pe rețelele de socializare, în legătură cu meciul cu Simona Halep, din finala Roland Garros.

„A fost uimitor ce a făcut ea anul trecut. Fără să joace 9-11 luni a revenit şi a câştigat un Grand Slam, aşa că e uimitor. Ştiu că e o jucătoate uimitoare, e puternică şi mâine voi înfrunta o adversară care joacă la fel ca adversara din semifinală (n.r. – Garbine Muguruza). Ştiu ce trebuie să joc, dar acum e diferit. E uimitoare, mai ales prin ce a făcut la US Open", a răspuns, elegant, jucătoarea româncă.

_______

Foto: Gulliver/Getty Images 

Video: Paul Cozighian

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te