Nadal, pentru Newsweek România: Anii trec repede, nu îmi permit să nu profit de fiecare ocazie

DE Paul Cozighian | Actualizat: 09.06.2018 - 17:17

Rafael Nadal a ajuns pentru a unsprezecea oară în finala de la Roland Garros: „Pentru mine, motivația de a juca aici este întotdeauna foarte puternică!”

SHARE

După victoria de vineri în fața argentinianului  Del Potro, Rafael Nadal a egalat recordul de 11 prezențe în finala unui singur Grand Șlem (în era Open), record deținut până acum doar de Roger Federer, cu 11 finale la Wimbledon.

Spaniolul, în vârsta de 32 de ani, nu i-a lăsat nici o șansă adversarului său, spulberându-l în trei seturi (6-4, 6-1, 6-2), după doar două ore de joc.

„Nu e nimic de făcut… Acest sportiv este imbatabil!”, a declarat del Potro.

Cu toate acestea, Rafael Nadal s-a arătat de mai multe ori furios pe el însuși atunci când nu-i reușea o minge, de parcă se pregătea să joace prima lui finală din carieră.

Am profitat de conferința de presă ce a urmat, pentru a-l interpela pe marele campion pe această temă. Surpriză: Nadal mi-a oferit în plus o adevărată lecție de motivație perpetuă.

Citește și: VIDEO Halep vs. Stephens, a patra încercare pentru un titlu de Grand Șlem 

Newsweek România: Felicitări! Sunteți aici ca la dumneavoastră acasă. Aveți atâtea victorii la Roland Garros și, totuși, continuați să vă enervați atunci când greșiți o minge. (rumoare în sală…). Cum reușiți acest lucru?
Rafael Nadal: N-am remarcat și nu cred că m-ați văzut furios de multe ori… Încerc să fiu foarte pozitiv. De exemplu, în primul set n-am jucat bine. Am suferit pentru că Del Potro juca mai bine decât mine și nu cred că m-ați văzut supărat. Am încercat să fac față situației și să rămân pozitiv la fiecare punct. 

Pentru mine, motivația de a juca aici este întotdeauna foarte puternică. În plus, la fiecare turneu la care ajung îmi spun că, într-o carieră, numărul de șanse de a câștiga este limitat. Atunci când le-am avut, am reușit să le convertesc în victorii. Mai și pierzi, asta e! 

Dar eu mi-am utilizat întotdeauna pasiunea și dragostea pentru jocul de tenis, pentru a încerca să reușesc. Am ratat o grămada de ocazii din cauza accidentărilor. Anii trec repede și nu mai am zece ani în fața mea ca să-mi permit să nu profit de fiecare ocazie.


Rafael Nadal îl va întălni duminică după amiază în finală pe austriacul Dominic Thiem. Acesta din urmă l-a învins în semifinală pe italianul Cecchinato 7-5, 7-6, 6-1

____________________


Din Paris, Paul Cozighian pentru Newsweek România

Foto: Gulliver/Getty Images

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.