FRF a solicitat accesul tuturor echipelor de fotbal pe Stadionul de Rugby Arcul de Triumf

DE Mihai Duță | Actualizat: 31.08.2020 - 15:10
Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf Foto: CNI

Federația Română de Fotbal susține că nu a făcut niciun demers în favoarea vreunui club de fotbal din România și că administratorul stadionului va decide pe cine primește și pe cine nu.

SHARE

La 19 august, Newsweek România publica un articol referitor la soarta Stadionului Național de Rugby Arcul de Triumf, în care erau prezentate mai multe documente primite în urma solicitărilor noastre de la Ministerul Tineretului și Sportului. 

Pe lângă ordinele de ministru care specificau drepturile și obligațiile Federației Române de Rugby și ale Ministerului Tineretului și Sportului în privința noii arene de la Arcul de Triumf, exista și un răspuns oficial conform căruia, pe lângă Federația Română de Rugby și Federația Română de Fotbal ar fi cerut drept de folosință gratuită a terenului. 

Citește și 

EXCLUSIV Documentele care arată destinația Stadionului de Rugby Arcul de Triumf. Ce a uitat Burleanu

La două zile după publicare articolului, pe 21 august, Federația Română de Fotbal a trimis un așa-zis "drept la replică" în care explică faptul că nu a solicitat dreptul de folosință gratuită a Stadionului Național de Rugby Arcul de Triumf, ci doar a trimis o scrisoare prin care se dorea clarificarea situației privind accesul diferitelor sporturi. 

Menționăm că Newsweek România a solicitat Federației Române de Fotbal un punct de vedere privind aceste demersuri încă din data de 26 iunie 2020 exact la adresa de email [email protected] de pe care am primit dreptul la replică.

Încurcăturile de la MTS

Mai mult, la 31 iulie, am primit, de la Ministerul Tineretului și Sportului un răspuns oficial prin care ni s-a comunicat că există două solicitări privind dreptul de folosință gratuită a Stadionului Național de Rugby Arcul de Triumf, din partea Federației Române de Rugby și din partea Federației Române de Fotbal. 

Foto: Răspunsul MTS din data de 31 iulie 2020

După ce am primit acest răspuns de la MTS, pe 3 august am făcut o nouă solicitare către Federația Română de Fotbal referitoare la solicitarea dreptului de folosință gratuită a stadionului. 

Nu am primit niciun răspuns de la FRF, nici la solicitarea din 26 iunie și nici la cea din 3 august.  

Citește și 

Răzvan Burleanu: Până în 2022, vrem ca fotbalul să devină sportul nr. 1 practicat de femei

Am primit însă, dreptul la replică. Evident că toată acestă situație ar fi fost evitată dacă FRF ar fi binevoit să ne răspundă la solicitări. 

Culmea este că, la 9 zile de la publicarea articolului, Ministerul Tineretului și Sportului revine cu o precizare la răspunsul pe care ni l-a trimis pe 31 iulie. 

De această dată, MTS spune că doar Federația Română de Rugby a solicitat folosirea gratuită a Stadionului Național de Rugby Arcul de Triumf. Totodată, MTS precizează că Federația Română de Fotbal a cerut și ea accesul "în vederea organizării partidelor din competițiile pe care le organizează, alături de partide ale loturilor reprezentative de fotbal, precum și accesul cluburilor de fotbal din România". 

Foto: Răspunsul MTS din data de 28 august 2020

Singura diferență este că FRF nu a solicitat accesul gratuit. Însă în răspunsul de la MTS este o mare diferență față de ceea ce a susținut FRF în dreptul la replică. Pentru că una este să trimiți o scrisoare prin care se solicită clarificarea situației privind accesul diferitelor sporturi și cu totul altceva este să ceri accesul tuturor echipelor de fotbal din România pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf.

"Singura comunicare oficială pe care FRF a avut-o cu Ministerul Tineretului și Sportului pe această temă s-a realizat printr-o scrisoare a președintelui FRF, Răzvan Burleanu, din data de 14 mai 2020, prin care dumnealui a solicitat, tocmai pentru a preîntâmpina eventuale polemici și apariția informațiilor eronate, clarificarea situației privind accesul diferitelor sporturi", arată FRR în dreptul la replică. 

În iulie 2018, într-un interviu acordat Newsweek România, Răzvan Burleanu afirma că își dorește ca arena de la Arcul de Triumf să fie și casa echipei naționale de fotbal feminin și că nu este scopul FRF să administreze stadioane.

„Ne-am dori ca la Arcul de Triumf să fie casa echipei naționale de fotbal atunci când joacă în București. Ăsta a fost și proiectul atunci când am întocmit dosarul de candidatură. Ne‑am asumat ca, pe Arcul de Triumf, pe lângă naționala de rugby, să joace și naționala de fotbal feminin. 

Stadionul va rămâne în continuare în administrarea Federației Române de Rugby, noi vom fi acolo doar găzduiți cu naționala de fete. Nu este scopul FRF să administreze stadioane și eu cred că vor avea loc ambele naționale să joace acolo. 

Plus că nu toate meciurile vrem să le găzduim în București, ne dorim ca ‑ și asta face parte iar din strategia noastră ca federație ‑ echipele naționale, toate, să poată să joace în țară, acolo unde infrastructura o permite. Asta e implicit o valoare adăugată a investițiilor din fonduri publice în stadioane”, susținea Răzvan Burleanu în 2018. Interviul poate fi citit în integralitate aici. 

Acesta era, de atfel, un gentlemen agreement cu președintele Federației Române de Rugby. 

Precizări de la Federația Română de Fotbal  

Federația Română de Fotbal ne-a trasmis următoarele precizări:

Federația Română de Fotbal consideră că accesul cluburilor de fotbal din România și al loturilor reprezentative de fotbal nu ar trebui îngrădit.

În 2018, în interviul pe care l-ați menționat, Răzvan Burleanu nu a facut nicio referire la echipele de club, nici nu a afirmat, nici nu a negat că ar trebui să joace pe stadionul “Arcul de Triumf”.

Federația Română de Fotbal nu a făcut niciun demers în favoarea vreunui club de fotbal din România. Administratorul stadionului va decide pe cine primește și pe cine nu.

 

Foto: Precizările FRR din data de 21 august

Citește și

Noul Stadion Național de Rugby Arcul de Triumf va fi gata în septembrie

Terenul „de la Șosea“, istoria rugby în România, de la 1913

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te