Fostul mare fotbalist olandez Marc Overmars, interzis „la fotbal” în toată lumea. Ce a făcut?

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 11.01.2024 - 14:52
Fostul mare fotbalist olandez Marc Overmars, interzis „la fotbal” în toată lumea. Ce a făcut? - Foto: Profimedia Images

Fostul mare fotbalist olandez Marc Overmars are interzis „la fotbal” în toată lumea. Inițial, în noiembrie 2023, el a fost interzis din toate activităţile legate de fotbalul olandez timp de un.

SHARE

Marc Overmars, suspendat din toate activităţile legate de fotbal în Olanda pentru că a trimis imagini cu caracter sexual unor colege, a fost supus aceleiaşi sancţiuni la nivel mondial de către FIFA, a anunţat Federaţia olandeză de fotbal (KNVB), relatează News.ro.

Citește și: Povestea lui Petre Steinbach, fotbalistul român care s-a antrenat cu Arsenal. E deportat în URSS

 

Fostul mare fotbalist olandez Marc Overmars, interzis „la fotbal” în toată lumea

Overmars a fost interzis în noiembrie 2023 din toate activităţile legate de fotbalul olandez timp de un an, după ce a trimis fotografii şi videoclipuri cu caracter sexual unor angajate în perioada în care era director sportiv al lui Ajax Amsterdam. El a demisionat din funcţie în februarie 2022, după ce a recunoscut că a trimis o "serie de mesaje nepotrivite" unora dintre colegele sale şi a declarat că îi este "ruşine" de comportamentul său.

O lună mai târziu, însă, a fost numit director tehnic al clubului belgian Royal Antwerp. Tribunalul sportiv olandez (ISR) a decis să îi interzică fostului jucător să ocupe orice funcţie în cadrul unei organizaţii afiliate la Federaţia Olandeză de Fotbal timp de doi ani, dintre care unul cu suspendare.

"KNVB este obligată să împărtăşească această sancţiune cu Comisia de Disciplină a FIFA. Aceasta decide apoi dacă această sancţiune trebuie să fie impusă şi la nivel internaţional", a declarat pentru AFP Federaţia olandeză de fotbal.

"Acest lucru a fost făcut acum, iar Comisia de Disciplină a decis să extindă sancţiunea", a adăugat aceasta.

Marc Overmars era director sportiv al clubului Ajax din 2012 şi jucase un rol în succesele recente ale clubului din Amsterdam, în special în semifinala Ligii Campionilor Europeni din 2019 şi finala Ligii Europa din 2017. 

Citește și: Un fotbalist de top a fost prins drogat la volan. Se uita straniu la poliţişti, l-au citit

Fotbalist renumit din anii 1990, Marc Overmars a ridicat cel mai prestigios trofeu al cluburilor europene cu Ajax, în 1995. De asemenea, el a câştigat trei titluri de campion al Olandei.

Transferat la Arsenal în Anglia, a câştigat titlul de campion în Premier League în 1998, înainte de a fi vândut la Barcelona în 2000.

Cu echipa naţională a Olandei, a jucat la Cupa Mondială din 1994 şi 1998.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te