Florin Răducioiu: "Tot timpul făceam perfuzii cu un lichid roz. Luam Micoren ca pe dulciuri"

DE Alexandru Pop | Actualizat: 19.01.2023 - 10:48
Florin Răducioiu: "Tot timpul făceam perfuzii cu un lichid roz. Luam Micoren ca pe dulciuri" - Foto: captură YouTube

Fostul internaţional român Florin Răducioiu se teme că a fost dopat, fără să ştie. El povesteşte că, pe când juca la Brescia Calcio, în Serie A, făcea, în seara dinaintea meciului, perfuzii cu un lichid roz. "O să-l sun pe medic", spune fostul mare atacant.

SHARE

„Recunosc, și eu am luat medicamente, o să-l sun pe medicul de la Brescia. Tot timpul făceam perfuzii cu un lichid roz, care ni se administra în seara dinaintea meciurilor”, a spus Răducioiu, pentru Orange Sport.

"”Dura 30-40 de minute această perfuzie”, îşi aminteşte fotbalistul.

Dino Baggio a stârnit scandalul momentului în Serie A, după ce a sugerat că morţile premature ale unor foşti jucători din Serie A din anii 90' ar fi putut fi cauzate de dopaj.

După ce Gianluca Vialli şi Sinisa Mihajlovic s-au stins din viaţă, la doar 58, respectiv 53 de ani, Baggio a afirmat că morţile lor ar putea fi legate de substanţele consumate de aceştia, ca jucători.

Florin Răducioiu, fost jucător la Bari, Brescia, AC Milan şi Hellas Verona, a afirmat că şi el doar urma sfatul medicului.

Fostul atacant a recunoscut că poate exista o legătură între substanţele respective şi acele morţi premature, iar declaraţiile sale doar au amplificat scandalul din Cizmă. 

O zi mai târziu, Florin Răducioiu a fost nevoit să îşi clarifice suvintele, dezvăluind că a luat legătură cu fostul său medic de la Brescia şi că acesta l-a informat că le administra trei substanţe.

Este vorba despre vitaminele C şi B, perfect legale, dar şi despre o altă substanţă, al cărei nume nu i-a fost dezvăluit lui Răducioiu, care avea misiunea de a preveni muşchii de a se obosi rapid.

Deşi nu este sigur în legătură cu ce primea din partea medicilor din Serie A, fostul jucător al naţionalei este convins că ce se întâmpla la echipele sale se întâmpla în toată Italia.

”Facem valuri când vorbim, foştii mari fotbalişti, când vorbim, că sunt eu, că Panduru, facem valuri. Probabil altul, ca sa nu intre în polemică, ar fi zis că nu a luat nimic.

Vrăjeală! Am luat nişte lucruri. Îmi aduc aminte de acele vitaminizări. Am vorbit cu doctorul, a zis <<da, e adevărat>>. Ieri şi azi i-a bubuit telefonul total de la toţi jurnaliştii italieni. 

Dura în jur de 30-40 de minute această 'flemă', cum îi spun ei, această perfuzie. Era vorba de vitamina C, vitamina B, care dădea această culoare roză acestei sticle. 

Mai era ceva pentru ca muşchii să nu se obosească atât de uşor, dar acea a treia substanţă nu mi-a spus cum se numeşte.

Am vorbit cu Gazzetta dello Sport, probabil că mâine va apărea, vor să ştie ce spune Răducioiu.  Dar de ce aceste morţi premature?

Poate nu are nicio legătură... dar, dar... cred că e, totuşi, un dar. La Milan nu făceam aşa ceva, dar luam mai multe pastile.

Dar toată lumea o făcea! Adică nu e o noutate!”, a declarat Florin Răducioiu

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te