Federaţia spaniolă de fotbal, scut în jurul președintelui Luis Rubiales care este acuzat de hărțuire

DE Alexandru Pop | 26.08.2023 - 15:20
Fotografiile cu pre;edintele federației de fotbal din Spania care sărută fotbalistele iberice după finala Cupei Mondiale au stârnit un imens scandal - Foto: Profimedia images

Federaţia spaniolă de fotbal (RFEF) a calificat drept "minciuni" acuzaţiile aduse preşedintelui său Luis Rubiales după ce acesta a sărutat-o pe gură pe jucătoarea Jenni Hermoso în timpul ceremoniei de premiere după finala Cupei Mondiale.

SHARE

Federaţia a anunţat acţiuni în justiţie pentru a-şi apăra conducătorul, anunță agenția AFP, citată de Agerpres.

"RFEF şi preşedintele (Luis Rubiales) vor dovedi fiecare minciună publicată de oricine în numele jucătoarei sau, dacă este cazul, de către jucătoare însăşi", a indicat organizaţia într-un comunicat în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce Jenni Hermoso a afirmat că a fost "victima unei agresiuni".

Federaţia spaniolă a calificat drept ''minciuni'' acuzaţiile aduse lui Luis Rubiales

Federaţia a indicat că urmează să "iniţieze proceduri judiciare" pentru a apăra versiunea preşedintelui său, care a refuzat să demisioneze vineri şi care consideră că acest gest a fost "consimţit".

Citește și: Echipa feminină a Spaniei refuză să mai joace fotbal până la schimbarea conduceri federaţiei

Jenni Hermoso a declarat vineri seară că s-a simţit "vulnerabilă şi victima unei agresiuni" când a fost sărutată de Luis Rubiales în timpul ceremoniei de premiere, după ce a susţinut că acest sărut "nu a fost consimţit".

RFEF îşi însoţeşte comunicatul cu patru fotografii pentru a arăta că, potrivit ei, "picioarele preşedintelui sunt ridicate în mod evident de la sol prin acţiunea jucătoarei" care precedă sărutul.

De asemenea, RFEF le-a răspuns celor 23 de jucătoare ale naţionalei, care au anunţat vineri că refuză să joace la prima reprezentativă sub actuala conducere a federaţiei.

Citeşte şi: FOTO Scandal la Cupa Mondială de fotbal feminin. Președintele Federației sărută o jucătoare pe gură

În comunicatul său, RFEF aminteşte că "participarea la naţională este o obligaţie pentru toate persoanele (membre ale federaţiei) dacă sunt convocate de ea".

În ciuda tuturor aşteptărilor şi a presiunilor, preşedintele federaţiei spaniole a refuzat să demisioneze vineri în faţa adunării generale extraordinare a RFEF, reunită lângă Madrid.

În funcţie din 2018, fostul fundaş a contraatacat, spunând că sărutul a fost "reciproc" şi "consimţit" şi că a primit permisiunea să o facă, el acuzând totodată "falsul feminism".

Această afacere, deja supranumită "#MeToo al fotbalului spaniol", a stârnit o avalanşă de critici împotriva lui Luis Rubiales în lumea sportivă şi politică.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te