FCSB, demolată de Glasgow Rangers, scor 4-0 în Europa League: „A fost o seară neagră pentru noi"

DE Daniel Toșa | Actualizat: 25.10.2024 - 08:09
FCSB, demolată de Glasgow Rangers, scor 4-0 în Europa League: „A fost o seară neagră pentru noi" - Foto: Profimedia images
FCSB, demolată de Glasgow Rangers, scor 4-0 în Europa League: „A fost o seară neagră pentru noi" - Foto: Profimedia images

FCSB, demolată de Glasgow Rangers, scor 4-0 în Europa League. FCSB a suferit o înfrângere dureroasă, joi seara, pe terenul lui Glasgow Rangers, scor 4-0, în etapa a treia a grupelor Europa League.

SHARE

După un debut promițător în competiție, campioana României a cedat fără replică în fața formației scoțiene.

FCSB, demolată de Glasgow Rangers, scor 4-0 în Europa League: „A fost o seară neagră pentru noi"

Echipa de fotbal FCSB a fost învinsă fără drept de apel de Glasgow Rangers, scor 4-0 (2-0), pe stadionul Ibrox Park din Glasgow, în cadrul etapei a treia a grupelor Europa League.

După două victorii în primele meciuri ale competiției (4-1 cu RFS și 1-0 cu PAOK), campioana României a fost învinsă categoric de formația scoțiană, care a controlat jocul de la un capăt la altul.

Rangers a deschis scorul rapid prin Tom Lawrence (10), iar Vaclav Cerny a majorat avantajul în minutul 31, înscriind din nou în minutul 55. Scorul final a fost stabilit de marocanul Hamza Igamane (72), într-un meci în care FCSB a avut puține ocazii clare de gol.

Sursa foto: Facebook/FCSB

FCSB a fost privată de un gol în debutul partidei, în minutul 2, când David Miculescu a marcat, dar arbitrul italian Marco Di Bello a anulat reușita pentru fault în atac. "Am avut un gol valabil, chiar și arbitrul mi-a spus la pauză că a greșit la acea fază", a declarat după meci antrenorul Elias Charalambous.

FCSB, depășită la toate capitolele

După ce Rangers a preluat conducerea prin Lawrence, FCSB nu a mai reușit să se apropie periculos de poarta adversă.

Prima ocazie a echipei antrenate de Elias Charalambous a venit abia în minutul 28, când Luis Phelipe a șutat puternic din afara careului, dar portarul Butland a respins de sub transversală.

În minutul 31, o greșeală de pase a aceluiași Luis Phelipe a permis lui Cerny să majoreze scorul pentru gazde, stabilind astfel soarta meciului.

În repriza secundă, Rangers a continuat să domine jocul, iar Cerny a realizat dubla în minutul 55, după o cursă pe partea dreaptă, finalizată cu un șut imparabil.

Sursa foto: Facebook/FCSB

FCSB a încercat să înscrie măcar golul de onoare, dar tentativele lui Musi (78) și Octavian Popescu (82) s-au dovedit imprecise.

Elias Charalambous: "A fost o seară neagră pentru noi"

După meci, tehnicianul cipriot Elias Charalambous a recunoscut că echipa sa a făcut un joc slab și că greșelile individuale au costat echipa scump.

"A fost cu siguranță o seară neagră pentru noi. Știam că avem în față un adversar puternic, dar la un asemenea nivel nu poți să greșești așa ușor. Când faci asemenea greșeli, plătești pentru ele", a spus antrenorul.

"Acum trebuie să ne revenim, urmează un meci greu duminică, foarte important, și trebuie să ne pregătim pentru el", a adăugat antrenorul, referindu-se la partida din campionatul intern.

Performanțele lui Rangers și parcursul FCSB în Europa

Victoria lui Rangers a fost cea de-a șasea în ultimele șapte partide oficiale disputate pe teren propriu, toate fără gol primit.

De partea cealaltă, FCSB a înregistrat doar a doua înfrângere din actualul sezon european, după un parcurs solid cu șase victorii și trei egaluri.

FCSB urmează să întâlnească echipe de top în continuarea campaniei din Europa League, printre care FC Midtjylland (7 noiembrie, acasă), Olympiakos Pireu (28 noiembrie, acasă), Hoffenheim (12 decembrie, în deplasare), Qarabag (23 ianuarie, în deplasare) și Manchester United (30 ianuarie, acasă).

Primele opt clasate vor avansa în optimile de finală, în timp ce echipele de pe locurile 9-24 vor juca un baraj pentru calificarea în optimi.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te