FC Voluntari, învinsă cu 5-4 de FCU Craiova în barajul Conference League. „Am fost foarte proști”

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 27.05.2023 - 08:49
FC Voluntari, învinsă cu 5-4 de FCU Craiova în barajul Conference League - Foto: fanatik.ro

Echipa FCU Craiova a învins vineri, pe teren propriu, scor 5-4 (1-0, 3-3, 3-3), după lovituri de la 11 metri, formaţia FC Voluntari, în semifinala barajului de calificare în Conference League. Craiovenii au avut 3-0 şi au fost egalaţi în ultimele douăzeci de minute.

SHARE

În semifinala barajului pentru Conference League, la Craiova, echipa gazdă a întâlnit pe FC Voluntari, echipă care nu mai pierduse de 13 meciuri.

Craiovenii au deschis scorul în minutul 36, la o fază în care Bauza l-a lansat pe Chiţu, Matricardi a încercat să degajeze din faţa acestuia, însă balonul s-a lovit de Chiţu şi a deviat în poartă.

Gazdele au majorat scorul în minutul 60, când Baeten a şutat din afara careului, portarul Mihai Popa a gafat şi balonul a intrat în plasă.

După numai două minute Chiţu a reuşit dubla din pasa lui Bauza şi meciul părea încheiat la 3-0.

Citește și: Cine e portarul român care visează să joace la naționala Ungariei. "Voi spune un DA din toată inima"

Însă în minutul 78 portarul gazdelor, Gurău, a respins în faţă o centrare, balonul a ajuns la Aliji, care a şutat superb din afara careului şi a redus din diferenţă.

În minutul 82 Helder Tavares a şutat la poarta craiovenilor, iar Danny Henriques a blocat balonul cu ambele mâini, arbitrul Horaţiu Feşnic dictând penalti pentru oaspeţi.

La aceeaşi fază a fost eliminat şi Aliji, el primind al doilea cartonaş galben. Sigurjonsson a transformat lovitura de pedeapsă, iar în minutul 90+7 acelaşi Sigurjonsson a executat un corner şi Dumiter a marcat golul egalizator cu o lovitură de cap, trimiţând partida în prelungiri.

În cele două reprize de prelungiri nu s-a mai întâmplat nimic şi s-a ajuns la loviturile de departajare.

Pentru FC Voluntari au marcat Sigurjonsson, Mihai Răduţ, Matricardi şi Dumiter. Igor Armaş şi Paz au trimis în bară.

De partea cealaltă, Duarte, Baeten, Sidibe, I. Zanfir şi George Ganea au înscris pentru FCU Craiova.

Citește și: O judecătoare din Iași a fost dusă cu forța la Socola, după ce a făcut scandal la miezul nopții

Şutul lui Asamoah a fost apărat de Mihai Popa şi oltenii merg mai departe, urmând să mai joace un meci cu ocupanta locului 3 din play-off, Universitatea Craiova sau CFR Cluj, pentru a stabili ultima echipă românească din Conference League, relatează News.ro.

FC Voluntari a egalat Craiova în ultimele 20 de minute. Aurelian Chiţu: Am fost foarte proşti în seara asta!

Aurelian Chiţu, jucătorul echipei FCU Craiova, nu-şi poate explica modul în care au ajuns cei de la FC Voluntari să egaleze Craiova în ultimele 20 de minute. Chiţu a fost autorul unei duble în meciul cu FC Voluntari, de vineri seara.

„E incredibil! Nu am mai trăit în viaţa mea aşa ceva! Nu îmi vine să cred nici acum. Nici bucuria de la final nu a fost cum trebuia să fie! Era 3-0 şi nu mai aveam nici o problemă. Apoi am fost egalaţi. Bine că am învins la penalti-uri. Am fost foarte proşti în seara asta! Nu trebuie să laşi de la 3-0 să ne egaleze.

Nu pot să îmi explic! Nu cred că mai credea nimeni la 3-0. I-am văzut şi pe cei de la Voluntari, nici ei nu mai credeau. Au prins însă un gol la 3-1 şi …

O calificare în Conference League vă daţi seama că e importantă pentru club. Anul trecut ne-am salvat de la retrogradare, anul ăsta ne-am clasat pe primul loc în play-out şi să reuşim o calificare în Conference League ar fi ceva incredibil”, a declarat Aurelian Chiţu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te