Farul a luat bătaie de la Sheriff Tiraspol. Cine e viitoarea adversară în Europa Conference League

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 19.07.2023 - 08:09
Farul a luat bătaie de la Sheriff Tiraspol. Cine e viitoarea adversară în Europa Conference League - Foto: gsp.ro

Farul a fost învinsă de Sheriff Tiraspol, cu 3-0, fiind eliminată din primul tur preliminar al Ligii Campionilor. În turul al doilea preliminar al Europa Conference League va întâlni campioana Armeniei.

SHARE

Farul Constanţa va întâlni campioana Armeniei, FC Urartu, în turul al doilea preliminar al Europa Conference League la fotbal, după ce ambele formaţii au fost eliminate, marţi, 18 iulie, din primul tur preliminar al Ligii Campionilor.

Farul a luat bătaie de la Sheriff Tiraspol, cu 3-0

Farul a fost învinsă de Sheriff Tiraspol, cu 3-0, după prelungiri, în deplasare, după ce se impusese în prima manşă cu 1-0, la Ovidiu.

Campioana României a pierdut fără drept de apel duelul cu Sheriff, care a dominat partida, făcând diferenţa în prelungiri.

Amine Talal (45+1), Jerome Ngom Mbekeli (99) şi Peter Ademo (105+1) au marcat golurile campioanei Republicii Moldova, după ce Farul s-a impus în primul joc, de la Ovidiu, cu 1-0.

Citește și: Aur pentru România „U19”, la masculin și la feminin, la Campionatele Europene de tenis de masă

Sheriff, care a ratat ocazii bune şi în prima manşă, a dominat partida de pe teren propriu şi a controlat-o de la un capăt la altul.

Marocanul Talal a ratat primele ocazii ale gazdelor: a şutat puţin peste poartă de la 20 de metri (8), a reluat cu capul peste poartă din situaţie de singur cu portarul, din centrarea lui Zohouri (11), şi a executat cu efect un corner (27), dar Aioani a respins.

Farul a avut o primă tentativă de la distanţă, dar Koval nu a avut nicio emoţie la şutul lui Mazilu de la circa 30 de metri (32).

Nedelcu a avut o intervenţie excelentă, blocându-l in extremis pe camerunezul Mbekeli (38), însă acelaşi african l-a servit în careu pe Talal (45+1), care a rămas singur cu Aioani, l-a driblat şi a deschis scorul.

Gazdele au început bine şi repriza secundă, însă Aioani a respins şutul cu efect trimis de Badolo la colţul lung (50).

Citește și: România vrea să organizeze finala Europa League, din 2026 sau 2027, pe Arena Naţională

Echipa antrenată de Gheorghe Hagi a avut şansa egalării (51), printr-u contraatac în doi, Alibec - Mazilu, dar tânărul atacant transferat recent de Brighton, s-a pripit şi a trimis pe lângă poartă din poziţie ideală.

Sheriff a rămas la cârma jocului şi a mai creat pericol prin Ademo (73) şi Mbekeli (76).

Farul a ieşit mai mult la joc, dar nu a reuşit să creeze situaţii concrete în careul transnistrenilor, singura oportunitate fiind un lut al lui Tudor Băluţă de la circa 25 de metri (80), prins de Koval.

Campioana Republicii Moldova putea tranşa calificarea în faza următoare în timpul regulamentar, dar Aioani a respins şutul trimsi de Apostolakis (90+3) de la 22 de metri.

Sheriff a fost vioara întâi şi în prelungiri, când Talal a şutat de la 20 de metri, dar Aioani a prins (92). Acelaşi Talal, cel mai bun om de pe teren, a fost blocat de Artean în momentul şutului (94).

Citește și: Pe Radu Drăguşin se bat trei mari cluburi. Fundaşul român este la mare preţ

Gazdele s-au desprins în min. 99, la capătul unui contraatac purtat de Luvannor, care a trecut uşor de Artean şi i-a pasat şui Mbekeli, aflat liber, care a înscris.

Soarta calificării a fost tranşată câteva minute mai târziu, când Mihai Popescu a pierdut o minge în preajma careului propriu, iar Ademo a marcat din pasa lui Vinicius Paiva (105+1).

Farul a presat în ultima repriză a prelungirilor, când Sheriff a jucat la conservare, însă echipa lui Hagi a fost în continuare neinspirată, fără vlagă, relatează Agerpres.

FC Urartu a fost învinsă acasă cu 1-0 de Zrinjski Mostar

FC Urartu, învinsă acasă cu 1-0 de Zrinjski Mostar, în prima manşă, a avut 2-1 în Bosnia-Herţegovina după 90 de minute, iar la finalul prelungirilor era tot în avantaj, 3-2, la capătul unui meci cu multe răsturnări de scor. Zrinjski s-a impus cu 4-3 la loviturile de departajare.

Nemanja Bilbija (27) a deschis scorul pentru gazde, dar Urartu a reuşit să întoarcă scorul în ultimele 20 de minute ale partide, prin golurile semnate de Narek Grigorian (74, 90+1 - penalty). Tomislav Kis a restabilit egalitatea (94 - penalty), dar armenii au mai marcat o dată, prin rusul Artem Maksimenko (105+3).

La loviturile de departajare, Artem Maksimenko, Araz Ozbiliz şi Narek Grigorian au transformat pentru oaspeţi, care au fost în avantaj după ce gazdele au irosit o lovitură de la 11 metri, dar Urartu nu a mai fructificat niciuna, ratând prin Eduardo şi Arman Gazarian.

Pentru Zrinjski au înscris Tomislav Kis, Zvonimir Kozulj, Matej Senic şi Hrvoje Barisic, ratând doar Damir Zlomislic.

În turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor s-a calificat campioana Poloniei, Rakow Czestochowa, după ce a învins Flora Tallinn cu 3-0, în Estonia. În prima manşă, echipa românilor Deian Sorescu şi Bogdan Racoviţan se impusese cu 1-0.

În meciul arbitrat de românul Marian Barbu, Sorescu a intrat pe teren în min. 79, iar Racoviţan a rămas pe banca de rezerve.

Atacantul român Liviu Antal a jucat 60 de minute pentru Zalgiris Vilnius, care a învins-o pe FC Struga (Macedonia de Nord) cu 2-1, în deplasare, după 0-0 în prima manşă.

Rezultate:

Marţi, 18 iulie
(+) Zrinjski Mostar (Bosnia-Herţegovina) - Urartu (Armenia) 2-3, după prelungiri; 4-3, la loviturile de departajare (1-0 în prima manşă)
FC Struga (Macedonia de Nord) - (+) Zalgiris Vilnius (Lituania) 1-2 (0-0 în prima manşă)
(+) Maccabi Haifa (Israel) - Hamrun Spartans (Malta) 2-1 (0-4 în prima manşă)
Floria Tallinn (Estonia) - (+) Rakow Czestochowa (Polonia) 0-3 (0-1 în prima manşă)
(+) BATE Borisov (Belarus) - Partizani Tirana (Albania) 2-0 (1-1 în prima manşă)
The New Saints (Ţara Galilor) - (+) BK Haecken (Suedia) 0-2 (1-3 în prima manşă)
(+) Sheriff Tiraspol (R. Moldova) - FCV Farul Constanţa (România) 3-0, după prelungiri (0-1 în prima manşă)
(+) Breidablik (Islanda) - Shamrock Rovers Dublin (Irlanda) 2-1 (1-0 în prima manşă)

Echipele precedate de semnul (+) s-au calificat în turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor.

Meciurile de miercuri, 19 iulie

Valmiera (Letonia) - Olimpija Ljubljana (Slovenia) (1-2 în prima manşă)
Ludogoreţ Razgrad (Bulgaria) - FC Ballkani (Kosovo) (0-2 în prima manşă)
Ferencvaros TC (Ungaria) - KI Klaksvik (Feroe) (0-0 în prima manşă)
Dinamo Tbilisi (Georgia) - FC Astana (Kazhastan) (1-1 în prima manşă)
Larne (Irlanda de Nord) - HJK Helsinki (Finlanda) (0-1 în prima manşă)
Qarabag FK (Azerbaidjan) - Lincoln Red Imps (Gibraltar) (2-1 în prima manşă)
Swift Hesperange (Luxemburg) - Slovan Bratislava (Slovacia) (1-1 în prima manşă)

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te