Elisabeta Lipă, regretul carierei. De ce nu a participat la Olimpiada de la Beijing: „Înnebunesc”

DE Alin Crișan | 19.11.2022 - 17:44
Elisabeta Lipă - Foto: Profimedia

Cea care acum conduce Federația Română de Canotaj a dezvăluit de ce nu a participat la JO de la Beijing.

SHARE

Lipă a debutat la vârsta de 19 ani la Jocurile Olimpice de vară de la Los Angeles, California. În fabuloasa carieră a obținut cinci medalii de aur, două de argint și una de bronz la șase olimpiade.

Citește și: FOTO Singurul român care a câștigat Campionatul Mondial de Fotbal. A refuzat-o pe Real Madrid

A fost declarată, în anul 2000, de federația internațională de specialitate drept cea mai bună canotoare a secolului XX și i-a fost conferit Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de comandor.

La 1 decembrie 2004, comisarul șef de poliție Elisabeta Lipă din Ministerul Administrației și Internelor a fost înaintat la gradul de chestor de poliție (echivalent cu cel de general). Este cel mai performant șef din istoria sportului dinamovist și românesc. Din 2009 este președinte al Federației Române de Canotaj.

„Ediția de la Seul am luat-o ca pe o neînplinire a mea pentru că undeva am greșit și am învățat ce trebuie să fac pentru următoarea ediție, pentru următoarele patru. Mereu am zis că trebuie să construiești cu pași mici și durată. Să nu sari etapele.

Citește și: VIDEO Explozie puternică în Sankt Petersburg: O conductă de gaz a luat foc: Flăcări uriașe

Eram și la Beijing, pentru a șaptea ediție a Jocurilor Olimpice, dar statul român nu a fost în stare să construiască această pistă olimpică unde canotajul românesc să poată organiza competiții. Vecinii bulgari au trei și de fiecare dată când mă duc acolo «înnebunesc», iar noi nu avem una.

Am zis că nu mă las până la finalul carierei să nu avem și noi una. Eu mă antrenam pe lacul Snagov, printre bărcile de agrement. Toată lumea se miră cum de avem noi rezultate și spun că vor să vadă locul nostru de pregătire. Le arăt și-mi spun…bine, bine, dar unde vă pregătiți?? Le spun că aici și zic că nu se poate așa ceva.

Citește și: VIDEO O lună incendiară în sport: Începe Campionatul Mondial de Fotbal 2022. Țările participante

Noi am avut anul acesta unul extraordinar. O creștere extraordinară, după insuccesul de la Londra care ne-a zguduit. Am zis că am două variante: ori fac tot posibilul să ajungem unde am fost, ori mă retrag” a spus Elisabeta Lipă într-un podcast. 

„N-am secrete, am învățat că fără muncă nu poți să reușești nimic în viață. Iar marea performanță pleacă de la ordine și disciplină. Managerul trebuie să fie un strateg bun, el dă linia. Mulți nu au crezut în proiectul meu. Le-am spus tuturor: trebuie să răspundem provocărilor” – Elisabeta Lipă, potrivit prosport.ro

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te