Dorit de Barcelona, un fotbalist român s-a retras la 28 ani: Scandaluri, manele și o femeie fatală

DE Alex Darvari | Actualizat: 29.01.2023 - 20:17
Nicolae Mitea - Foto: Profimedia

Nicolae Mitea a fost una din cele mai mari speranțe ale fotbalului românesc. S-a transferat de tânăr la Ajax Amsterdam și a fost curtat de Barcelona. Viața dezordonată l-a făcut să se retragă când nici nu a împlinit 30 de ani.

SHARE

icolae Mitea și-a început cariera de fotbalist în la FC Dinamo București în sezonul 2002-2003. După 9 meciuri jucate în prima ligă din România, a fost transferat la Ajax Amsterdam. 

 Primul sezon la Ajax Amsterdam, 2003-2004 a fost un succes, la vârsta de 18 ani reușind să joace 23 de meciuri și să marcheze 7 goluri. Pe 20 august 2003 și-a făcut debutul în echipa națională de tineret a României.

Citește și: Statul danez cere scuze cuplului de români arestați pentru "sindromul bebelușului scuturat"

El a amuns într-o echipă plină de vedete Ibrahimovic sau Van der Vaart, dar viața dezordonată l-au făcut să „ardă rapid”. Acum nu mai este legat de fotbal și, conform spuselor lui recente, nu are o ocupație stabilă.

Sezonul 2004-2005 a fost mai dificil, marcând doar două goluri.

Ionuț Chirilă a dezvăluit că Nicolae Mitea a fost la un pas să semneze cu echipa unde a jucat Messi.

”Niky” s-a antrenat două săptămâni la FC Barcelona, însă, mutarea a picat în ultimul moment. ”Mitea era cu contractul semnat la Barcelona. A fost acolo, și Schuster cu patru consilieri au decis achiziționarea lui Mitea. La Dinamo nu avea nici contract de 100 de lei pe lună. Avea contract de amator. Nu avea contract, nu știa nimeni de el. Apoi l-am luat cu mine la Rapid, unde câștiga 200 de euro pe lună.

Copos nu i-a plătit salariul lui Mitea trei luni și a devenit liber. Așa l-am dus la Barcelona, s-a antrenat două săptămâni și era cu contractul pe masă. Dacă mă asculta, acum era un om mai bogat cu 15-20 de milioane de euro şi nu mai avea nici un fel de problemă. A pierdut această sumă pentru că nu a avut încredere în mine. A fost la un pas de Barcelona”, spunea Chirilă.

Ajax a decis să îl declare jucător liber, astfel că s-a întors la Dinamo București în august 2008, semnând un contract pe 4 ani. În 2009, a părăsit echipa fiind apoi legitimat la clubul grec FC Ionikos. În vara lui 2011 a semnat cu FC Petrolul Ploiești un contract pe două sezoane, dar s-a accidentat și a ieșit din circuit.

Citește și: VIDEO O tânără DJ și-a tras în față cu tunul cu confetti pe care-l ținea invers. Cum arată acum

S-a retras în 2013 când nimeni nu a mai vrut să îl angajeze. Avea 28 de ani. Lui Mitea i-a plăcut viața. S-a lăudat că a adus manelel în vestiarul lui Ajax și că Ibrahimovic a fost încântat.

A avut două relații intens mediatizate.

"Nicolae Mitea nu a fost iubirea vieţii mele. Relaţia cu el a fost în perioada în care eu învăţam ce înseamnă viaţa. Era foarte atent cu mine şi îmi făcea surprize. După relaţia cu el m-am maturizat. El m-a iubit foarte mult. Am fost pusă să aleg cariera sau relaţia şi am ales cariera. El este un om foarte bun, am rămas prieteni şi viaţa merge înainte", a declarat Raluca de la formația Bamby, prima mare iubire.

Ulterior a avut o relație cu Andreea Tonciu. Dat afară de la Concordia Chiajna, Nicolae Mitea încă nu şi-a găsit o echipă unde să joace, dar se lipeşte de tot felul de scandaluri. Fostul jucător al lui Ajax s-a luat la bătaie cu doi tineri într-un parc, pe motiv că aceştia s-au luat de prietena sa, Andreea Tonciu, scria gsp.ro în 2013

S-a căsătorit și are un copil. 

Nicolae Mitea, 4 replici amuzante

  1. „Maşina care mi-am luat-o, m-am sfătuit cu mine însuţi”, declara Mitea, despre maşina cumpărată deşi nu avea carnet;
  2. „Sunt pesimist. Cred că putem învinge Olanda"
  3. „Vrem cele trei puncte cu Rapid, pentru că d-aia ne prezentăm", spunea Mitea înainte de barajul pentru Liga 1, dintre Concordia şi Rapid.
  4. „Nu beau, nu fumez. Ei, da, şi am o gagică. Ascult manele, dar doar din alea bune, nu orice", declara Mitea într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor.
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te