Djokovic, absent la Roland Garros. La Wimbledon și New York, doar după mai multe zile de carantină

DE Petre Bădică | Actualizat: 18.01.2022 - 09:32
Djokovic, absent la Roland Garros. La Wimbledon și New York, doar după mai multe zile de carantină / Indian Times

Campionul sârb ar putea rata și alte turnee importante de tenis din acest an, în contextul în care nu se vaccinează anti-COVID, iar autoritățile înăspresc condițiile de intrare în diverse state. Situația epidemiologică a lui Novak Djokovic nu este foarte clară.  

SHARE

Situația epidemiologică a lui Novak Djokovic nu este foarte clară.  

Duminică noaptea, un complet de trei judecători a decis că viza lui Novak Djokovic să fie anulată și că va fi deportat din Australia.

Djokovic, absent la Roland Garros și la turneul din Madrid. 10 zile de carantină pentru Wimbledon

Viza sârbului a fost revocată pentru prima dată în 6 ianuarie, pe fondul unor neclarități legate de o scutire medicală de a se vaccina. Scutirea fusese dată pentru că ar fi făcut recent COVID. Străinii care intră în Australia au obligativitatea de a fi vaccinați.

Citește și: 250.000.000 € din tenis și sponsorizări pentru „Spartacus” Djokovic, liderul „oamenilor săraci”

Ulterior, au apărut noi neclarități în legătură cu testul pozitiv de COVID pe care Djokovic l-ar fi primit la 16 decembrie 2021. Sportivul nu a intrat imediat în carantină și a avut apariții în public.

Participarea la turneul Masters de la Madrid, în pericol

El a călătorit în Spania înainte cu două săptămâni de a veni în Australia, ceea ce nu era consemnat în declarația pe care o prezentase când a sosit la Melbourne.

Citește și: Sârbii lui Novak Djokovic sunt mai vaccinați decât românii. Care sunt procentele

De aici poate apărea prima mare problemă pentru sârb. Autoritățile de la Madrid verifică dacă a intrat ilegal în țară. Djokovic a zburat din Serbia în Spania luna trecută pentru a se antrena la Academia de Tenis Soho din Marbella.

Dacă se dovedește că a intrat ilegal în țară va avea viza suspendată.

Djokovic ar putea rata turneul masters de la Madrid care va avea loc între 26 aprilie și 8 mai. Este considerat cel mai puternic turneul după ce le patru de Grand Slam. Câștigătorul a primit 400 mii de dolari anul trecut. Djokovic a triumfat de trei ori.

La Roland Garros, doar cu vaccin

Roxana Mărăcineanu, Ministrul Sportului din Franța, a anunțat duminică seară că Guvernul francez a adoptat o lege prin care este necesară vaccinarea pentru a participa la mai multe evenimente.

Certificatul obținut după vaccinarea împotriva COVID-19 va fi necesar la evenimentele sportive și va trebuit prezentat de fani și sportivi. Astfel, dacă nu se va vaccina, Novak Djokovic nu va putea concura la Roland Garros (22 mai – 5 iunie). „Lega privind certificatul de vaccinare este adoptată.

Din momentul în care va fi promulgată, certificatul va fi obligatoriu pentru intrarea în spațiile unde e nevoie de pașaport sanitar (stadioane, teatre sau alte săli) pentru spectatori, angajați și sportivi, atât cei francezi, cât și cei străini”, a scris Roxana Mărăcineanu pe Twitter, potrivit gsp.ro.

Sârbul a triumfat de două ori la Paris, ultima oară în anul 2021. Turneul beneficiază de premii de 34 milioane de euro și va avea loc între 22 mai și 5 iunie.

Londra: zece zile de carantină

Turneul de la Wimbledon are loc între 27 iunie – 10 iulie. Djokovic a câștigat de șase ori turneul.

În acest moment, Djokovic poate intra, cu anumite bătăi de cap, în Marea Britanie pentru a participa la turneul de pe iarba londoneză.

„Călătorii nevaccinați (vaccinați parțialincomplet sau vaccinați în cadrul unor programe nerecunoscute de autoritățile britanice) trebuie să prezinte: un test (PCR sau rapid antigen) pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, cu rezultat negativ, efectuat cu 2 zile înainte de a călători, eliberat în limba engleză; formularul passenger locator form; codul de rezervare a două teste PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, care vor fi efectuate în ziua a 2-a si a 8-a de la sosirea în Marea Britanie”, arată Ministerul Afacerilor Externe.

O problemă pentru Nole este cerința ca: persoanele vor trebui să intre în carantină la domiciliu pentru o perioadă de 10 zile de la sosire.

Deocamdată nu se vorbește de vaccinarea obligatorie pentru a intra în Marea Britanie.

SUA: Carantina, evitată doar dacă a făcut boala în urmă cu 3 luni

„Persoanele care nu sunt vaccinate cu schemă completă și li se permite să călătorească în SUA pe cale aeriană, fiind încadrate într-una dintre categoriile de excepții, sunt obligate:

-        să se testeze cu un test viral după 3-5 zile de la sosire, cu excepția cazului în care au documente care dovedesc recuperarea după boala COVID-19 în ultimele 90 de zile;

-        să stea acasă sau în camera de hotel în autocarantină pentru 7 zile, chiar dacă au test negativ pentru COVID-19, cu excepția cazului în care au documente care dovedesc recuperarea după boala COVID-19 în ultimele 90 de zile”, anunță MAE.

Turnelul de  la New York va avea loc între 29 august și 11 septembrie și are premii în valoare de 57 milioane de dolari. Sârbul a cucerit de trei ori trofeul.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te