Directorul Clubului Sportiv Școlar Dinamo, arestat pentru agresarea unei eleve de 15 ani

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 09.02.2023 - 12:16
Constantin Cristinel Iacoban / Foto: gsp.ro

Directorul și antrenorul de atletism al Clubului Sportiv Școlar Dinamo, Constantin Cristinel Iacoban, a fost arestat pentru 30 de zile. El este acuzat că că ar fi agresat sexual o fată de 15 ani în timp ce îi facea masaj pentru recuperare musculară.

SHARE

Antrenorul de atletism Constantin Cristinel Iacoban (59 de ani), directorul Clubului Sportiv Școlar Dinamo, a fost reținut după ce ar fi agresat sexual o fată de 15 ani pe care o antrena de 9 ani. Mai mult, la audieri au mers și alte două eleve care îl acuză pe antrenor de agresiune sexuală, relatează gsp.ro.

„La data de 08.02.2023, într-o cauză constituită în cursul lunii ianuarie 2023, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat pentru săvârşirea unei infracţiuni de agresiune sexuală comisă asupra unui minor, probele administrate în cauză până în prezent conturând următoarea situaţie de fapt: 

În data de 09 noiembrie 2021, inculpatul, profesor de atletism la un club sportiv din Bucureşti, a exercitat asupra persoanei vătămate, una dintre elevele sale, în vârstă de 15 ani la momentul savarsirii faptei, acte de natură sexuală, altele decât cele care s-ar putea circumscrie infracţiunii de viol. 

Citește și: EXCLUSIV Monica Iacob-Ridzi și complicii au înapoiat 75% din prejudiciul în Dosarul Ziua Tineretului

Actele de natură sexuală au fost exercitate de inculpat în mod repetat şi prin punerea persoanei vătămate minore în imposibilitate de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa, în timp ce se aflau într-o garsonieră din București, unde cei doi ajunseseră ca urmare a pretextului invocat de inculpat de efectuare a unui masaj de refacere musculară, în contextul unui raport de autoritate generat de relaţia profesor-elev şi a unei disproporţii fizice dintre aceştia. 

În data de 08.02.2023, inculpatul a fost prezentat Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti cu propunere de luare a măsurii arestării preventive, propunerea fiind admisă în aceeaşi zi şi dispunându-se arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 de zile. 

Citește și: VIDEO „Infrastructură”, în România 2023: Bătrână de 85 de ani, dusă cu roaba la ambulanță prin noroi

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri - Biroul Agresiuni Sexuale din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. 

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te