Cutremur în fotbal! Juventus Torino interzis în cupele europene, amendă uriașă pentru Chelsea

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 29.07.2023 - 07:39
Cutremur în fotbal! Juventus Torino interzis în cupele europene, amendă uriașă pentru Chelsea - Foto: Profimedia Images

Clubul Juventus Torino a fost exclus de UEFA din cupele europene în sezonul viitor, iar Chelsea Londra a primit o amendă uriașă.

SHARE

Juventus Torino nu va mai juca în cupele europene în sezonul următor, după ce a primit o interdicţie din cauza încălcării regulilor UEFA privind licenţierea cluburilor şi fair-play-ul financiar, în timp ce Chelsea Londra va plăti 10 milioane de euro pentru că a prezentat informaţii financiare incomplete, a anunţat vineri forul continental.

Citește și: Rapid s-a chinuit cu FC Botoșani în Giulești, 2-2. Bergodi: „Bine că nu am pierdut”

Cutremur în fotbal! Juventus Torino interzis în cupele europene, amendă uriașă pentru Chelsea

Prima Cameră a Corpului de Control Financiar al Cluburilor (CFCB) a anunţat vineri deciziile privind anchetele deschise în sezonul 2022/23. În timpul sezonului 2022/23, Prima Cameră a CFCB, prezidată de Sunil Gulati, a deschis investigaţii în cazul cluburilor Juventus şi Chelsea FC pentru potenţiale încălcări ale regulamentelor UEFA privind licenţierea cluburilor şi fair-play-ul financiar.

CFCB a concluzionat că Juventus a încălcat cadrul de reglementare al UEFA şi a încălcat acordul de reglementare semnat în august 2022. În consecinţă, Prima Cameră a CFCB a reziliat acordul de soluţionare încheiat cu clubul şi a decis următoarele:

- să o excludă pe Juventus din compeţiţiile masculine intercluburi UEFA din 2023/24;

- să impună clubului o contribuţie financiară suplimentară de 20 de milioane de euro. Din această sumă, 10 milioane de euro sunt condiţionate şi vor fi aplicate doar dacă situaţiile financiare anuale ale clubului pentru exerciţiile financiare 2023, 2024 şi 2025 nu respectă cerinţele contabile definite în anexa G la Regulamentul UEFA privind licenţele cluburilor şi sustenabilitatea financiară. 

Citește și: Maricica Puică a luat aurul olimpic alergând cu cuie în talpă. A refuzat 2.000.000$ de la americani

"Nu împărtăşim interpretarea care a fost dată apărării noastre şi rămânem ferm convinşi de legitimitatea acţiunilor noastre şi de validitatea argumentelor noastre. Cu toate acestea, am decis să nu facem apel la această hotărâre", a declarat preşedintele Juventus, Gianluca Ferrero, relatează News.ro.

În ceea ce priveşte Chelsea FC, Prima Cameră a CFCB a concluzionat că gruparea a încălcat regulamentele UEFA privind licenţierea cluburilor şi sustenabilitatea financiară ca urmare a transmiterii unor informaţii financiare incomplete.

Potrivit UEFA, în urma vânzării clubului în mai 2022, noul proprietar a identificat şi a raportat în mod proactiv către UEFA cazuri de raportare financiară potenţial incompletă în cadrul proprietăţii anterioare a clubului. Aspectele raportate se refereau la tranzacţii istorice care au avut loc între 2012 şi 2019.

În urma evaluării sale, inclusiv în ceea ce priveşte termenul de prescripţie aplicabil, Prima Cameră a CFCB a încheiat un acord de tranzacţie cu clubul, care a acceptat să plătească o contribuţie financiară de 10 milioane de euro pentru a rezolva în totalitate aspectele raportate.

Urmărește-ne pe Google News

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te