Ciolacu "sparge ușa" în scandalul CSA - FCSB. Talpan, vizat direct: "Nu permit ambiții personale"

DE Daniel Toșa | Actualizat: 21.07.2023 - 15:03
Florin Talpan și Marcel Ciolacu - Foto: Profimedia Images

Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, a intervenit în scandalul legat blocada impusă de CSA Steaua împotriva celor de la FCSB. Premierul i-a transmis direct juristului Florin Talpan că nu va permite ambiții personale pe banii românilor.

SHARE

Premierul a subliniat că bazele sportive sunt proprietatea statului și trebuie folosite în primul rând pentru sport. Instituțiile responsabile de administrarea acestor facilități trebuie să se ridice la nivelul așteptărilor sportivilor. Marcel Ciolacu a menționat că, în timpul în care stadioanele nu sunt utilizate pentru competiții sportive sau antrenamente, se pot organiza concerte și alte evenimente, dar prioritatea trebuie să fie dată sportului și performanței sportivilor.

Ciolacu pune piciorul în prag în scandalul CSA - FCSB

”Nu arde niciun stadion Steaua! Trebuie să înțelegem foarte bine: bazele sportive sunt ale statului român, ele sunt pentru sport. Nu trebuie să ținem cont de alte lucruri și să nu lăsăm anumiți sportivi să joace pe aceste baze, care sunt ale statului român.

Cum și eu sunt vremelnic prim-ministru, și aceste baze se dau în administrarea anumitor instituții. Instituțiile respective trebuie să se ridice la nivelul așteptărilor sportivilor. Înțeleg foarte bine că se pot face și concerte pe stadioane, dar atunci când nu există competiții, când nu există solicitări de sportivi, când nu se deteriorează gazonul înaintea unei competiții.

Conducerea CSA Steaua, "luată la palme" de premierul României

Avem niște stadioane pe care trebuie să le punem la dispoziția sportivilor, în funcție de performanța sportivilor să se creeze o prioritate. Nu vreau să intru în nicio polemică. Nu poți să te exprimi la televizor despre o bază a statului român sau despre o echipă care este plătită de un minister (n.r. – CSA Steaua).

Citește și: „Cutremur” în Ghencea. Ciolacu a trimis Corpul de Control la CSA Steaua după blocajul asupra FCSB

Trebuie să avem bun simț și să intrăm într-o logică care să ducă la performanță în sport, nu la discuții între conducători! Nu am făcut acest lucru pentru că trebuie ca echipa FCSB sau altă echipă să joace. Sau pentru un anumit patron! Am făcut acest lucru dintr-un principiu simplu: stadioanele sunt pentru sportivi! Nu ai dreptul să le iei unor sportivi dreptul de a juca pe un stadion.

Ciolacu, "fault" la Talpan

Nu cunosc detalii, de aceea am considerat că este oportun să meargă Corpul de Control al primului ministru, ca să vă pot răspunde aplicat. Nu sunt în măsură, în acest moment, să spun cine e vinovat. Cred că am fost suficient de clar.

Citește și: Stadion de 100.000.000 € din bani publici pentru o echipă care mai are 5 jucători. Vor să promoveze

Când tu n-ai nicio performanță sportivă și te implici să strici lucruri, din ambiții personale, vă anunț că nu voi permite nimănui să facă acest lucru, nu doar domnului Talpan. Oamenii de sport au dreptul să vorbească. Nu știu încă dacă voi merge la meciul FCSB – Dinamo, o să vorbesc cu fiul meu”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit Fanatik.

Talpan: „Nimeni de la CSA Steaua nu vrea să semneze contractul cu Becali!”

„Meciul FCSB – Dinamo nu se va juca pe stadionul Steaua! În urma discuțiilor de astăzi, după întâlnirea dintre reprezentanții CSA Steaua și cei ai FCSB-ului, nu o să se semneze niciun contract.

Becali vrea să ne distrugă prin toate acțiunile în instanță, cere anularea tuturor mărcilor CSA Steaua. Nu se poate, cu un om care vrea să te distrugă nu ai cum să ai relații comerciale, să închei un contract.

CSA Steaua nu vrea să încheie un contract din aceste motive! Noi am cerut acea poliță de asigurare, pe care el (n.r. – Gigi Becali) vrea să o ocolească prin alte mijloace. Știu sigur că nimeni de la CSA Steaua nu vrea să semneze contractul cu Becali!”, spunea Florin Talpan imediat după ce FCSB a fost refuzată în Ghencea, potrivit Digisport.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te