Stadion de 100.000.000 € din bani publici pentru o echipă care mai are 5 jucători. Vor să promoveze

DE Alexandru Pop | Actualizat: 09.06.2023 - 11:56
Tribuna Stadionului Steaua - Foto: Inquam Photos / Vali Marin

O echipă care la începutul sezonului voia să promoveze în Liga 1 mai are cinci jucători, din tot lotul cu care a participat la această ediţie a campionatului. Au mai rămas numele, stad, stadionul fantastic, asemănător cu Wanda Metropolitano şi antrenorul.

SHARE

CSA Steaua Bucureşti a anunţat plecarea a 16 fotbalişti, din lotul pregătit de Daniel Opriţa, în timp ce bulgarul Tsvetelin Chunchukov negociază transferul la o formaţie din SuperLigă.

Jucătorilor le rămâne să se antreneze pe arena din Ghencea care a costat statul român 100 milioane de euro.

Ce s-a ales de o echipă ce voia să promoveze în Superliga

"Steaua Bucureşti se desparte de 16 jucători! Clubul Steaua Bucureşti anunţă despărţirea de 16 jucători de la echipa de seniori.

Astfel, şi-au încheiat contractul cu clubul nostru următorii: David Dincă, Darius Oroian, Alexandru Sabău, Laurenţiu Corbu, Cosmin Ciocoteală, Mădălin Mihăescu, Cristian Bustea, Dragoş Gheorghe, Ştefan Bodişteanu, Alexandru Sima, Ştefan Pacionel, Emilian Pacionel, Atanas Trică, Mahadi Kayondo, Iustin Răducan şi Doru Calestru. Clubul Steaua Bucureşti le mulţumeşte tuturor jucătorilor pentru toate realizările în tricoul roş-albastru şi le doreşte mult succes în continuare", a anunțat CSA Steaua, pe pagina oficială de Facebook.

Cu un stadion fantastic, care parcă este Wanda Metropolitano, stadionul echipei Atletico de Madrid, teleportat în vestul Bucureştiului, clubul se ocupă insistent, pe pagina oficială de Facebook, de campanii de donare de sânge şi întâlniri ale fanilor copii cu fostele mari celebrităţi.

Citeşte şi: Scandal imens la CSA Steaua, după 0-3 cu Dinamo. Daniel Opriţa: "I-am blocat numărul lui Talpan!"

Stadionul Steaua a fost terminat acum aproape doi ani, a costat 95 de milioane de euro. Vechea arenă era numită de suporteri "Templul fotbalului românesc". Actuala arenă, superbă ca aspect, încă nu are un supranume.

Unul dintre managerii sportivi, fostul fundaş dreapta George Ogăraru, este actantul acestor acţiuni de imagine.

Şi pentru că era nevoie şi de o cireaşă pe tort, bulgarul Tsvetelin Chunchukov, unul dintre ultimii conci jucători care încă nu a plecat,  negociază în aceste zile transferul la o formaţie din Liga 1.

Citeşte şi: Deputații nu sunt de acord ca CSA Steaua să joace în prima Ligă. Primul aviz negativ în Parlament

Dacă negocierile nu se vor finaliza pozitiv, atacantul bulgar ar putea continua şi în sezonul viitor la Steaua, au mai anunţat reprezentanţii clubului bucureştean.

Pe 21 mai, CSA Steaua anunţa că Daniel Opriţa va fi antrenorul echipei şi în sezonul viitor, iar componenţa lotului de jucători va fi strict în responsabilitatea lui şi a staff-ului tehnic.

Opriţa a fost, după meciul echipei cu Dinamo, pierdut la scor, protagonistul unui atac dur la adresa şefului clubului, Florin Talpan, pe care l-a acuzat pentru nereuşita promovării.

Fără licenţă pentru Liga 1

CSA Steaua nu poate promova pentru că este club departamental. Asociaţia sportivă ar trebui să se asocieze cu un investitor privat, cu care să formeze o societate comercială, care ar avea dreptul să promoveze.

Clubul a terminat sezonul pe locul 2, în Liga 2, care asigura promovarea directă în SuperLigă, însă formaţia antrenată de Daniel Opriţa nu a primit licenţă, din cauza faptului că regulamentele interzic participarea echipelor de drept public, conform DigiSport.

Aşa că echipa clasată pe locul al treilea, Oţelul Galaţi, a promovat direct, iar cele de pe locul patru şi cinci, Dinamo şi Gloria Buzău, au jucat baraje, prima promovând şi a doua nu.

În acest timp, Asociaţia Steliştilor 1947, una dintre entităţile apropiate de asociaţia CSA Steaua, trăieşte din trecut. Pe site-ul acesteia, ultima "ştire" este din 7 iunie, adică de acum două zile, şi are titlul 76 de ani de la înfiinţarea Clubului Steaua!.

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te