Ce ar fi putut-o tenta pe Halep să se dopeze. Decizia „fatală” pe care ar fi luat-o în martie 2022

DE Alex Darvari | Actualizat: 20.09.2023 - 11:14
Ce ar fi putut-o tenta pe Halep să se dopeze - Foto: Profimedia Images
Ce ar fi putut-o tenta pe Halep să se dopeze - Foto: Profimedia Images

Halep ar fi putut fi tentată să se dopeze pentru că partidele de tenis sunt tot mai fizice spune presa britanică. Care sugerează primăvara lui 2022 drept perioada în care a luat o decizie greșită: îndepărtatea Virginiei Ruzici și cooptarea echipei Mouratoglou.

SHARE

Simona Halep ar fi putut fi tentată să se dopeze după ce partidele de tenis aud evenit tot mai solicitante, potrivit unui editorial publicat, azi, în prestigiosul Daily Mail. Jurnalistul spune că primăvara anului 2022 ar fi putu fi decisivă pentru situația în care a ajuns Halep.

Citește și: Simona Halep, replică acidă pentru Serena Williams și critici. Ce le transmite? „Le-am bătut”

Cu lungimea unui roman scurt și cu un limbaj de lucrare științifică, decizia de 126 de pagini în cazul de dopaj al Simonei Halep este de o complexitate amețitoare. Lectura sa nu este pentru cei cu deficit de atenție și reiese că interdicția de patru ani de la tenis a venit în urma unei investigații extrem de amănunțite.

Citește și: De ce Halep a primit 4 ani de suspendare, iar Șarapova doar 2 ani. Nu este nicio conspirație !

Deși au existat plângeri - nu în ultimul rând din partea lui Halep și a echipei sale - că procesul a durat prea mult timp, nimeni nu ar putea spune că Agenția Internațională de Integritate în Tenis (ITIA) s-a zgârcit la detalii.

Există un argument în favoarea existenței unei limite de timp superioare, dar persoanele ale căror drepturi par adesea să nu fie menționate în acest domeniu - jucătorii care concurează 100% curat - ar trebui să fie liniștiți într-o oarecare măsură de această abordare riguroasă, potrivit unui editorial din Daily Mail.

Acest lucru este deosebit de relevant într-un sport care, în ultimele decenii, a ales să pună mai mult ca niciodată preț pe forță și rezistență, oferind în același timp recompense substanțiale celor care reușesc să rămână în jurul eșaloanelor superioare.

În concluzie, tentația de a trișa nu a fost niciodată mai mare, ceea ce atrage după sine necesitatea unor măsuri de descurajare stricte. Mingi mai grele, suprafețe mai lente, tehnologie a corzilor de rachetă care tinde să prelungească raliurile - aceștia sunt factori care pun accentul pe rezistența fizică, alături de toate abilitățile motorii fine și tehnica necesară pentru a reuși. Exemple ale acestei schimbări nu sunt greu de găsit.

Meciuri infernal... de lungi

Să luăm, de exemplu, finala masculină de la US Open, care a fost marcat de un al doilea set de 104 minute între Novak Djokovic și Daniil Medvedev, testându-i pe ambii bărbați la limită. Sau puteți consulta site-ul web al circuitului WTA, care își laudă cu bucurie "minunile maratonului", prezentând în detaliu cele 60 de meciuri care au depășit pragul de trei ore și care au avut loc în acest sezon.

În urmă cu câteva decenii, astfel de întâlniri abia dacă existau între femei. Prin urmare, este încurajator faptul că ITIA pare a fi o organizație mai robustă decât predecesorii lor, deoarece încearcă să îi protejeze pe cei care fac ceea ce trebuie.

Halep spune că e nevinovată

Halep a susținut întotdeauna că face parte din acest grup și continuă să își protesteze nevinovăția. Ea va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, care are un istoric de clemență față de jucătorii de tenis. Românca, în vârstă de 31 de ani, nu ar fi fost în fruntea listei mele de potențiali suspecți de dopaj, după ce anterior a izbutit să se remarce ca o persoană integră.

Este corect să spunem că mulți dintre cei care practică acest sport au fost șocați când au descoperit că a fost depistată pozitiv pentru roxadustat, substanță interzisă, la US Open de anul trecut. Cu toate acestea, decizia nu este o lectură confortabilă pentru ea sau pentru cei care lucrează cu ea.

Printre notele care ies în evidență în raport se numără faptul că ea nu a menționat că a luat fatalmente suplimentul Keto MCT, nici în formularul de control doping din 29 august anul trecut, nici la o audiere ulterioară din octombrie.

Momentul care i-a schimbat viața și, poate, cariera

Un lucru cert este că Halep a schimbat multe în viața ei, atât pe teren, cât și în afara lui, vara trecută. La începutul primăverii din 2022, ea a început să lucreze cu antrenorul francez Patrick Mouratoglou, care a fost vehement în a doborî verdictul.

La sfârșitul lunii mai, ea a anunțat că s-a despărțit de Virginia Ruzici, fosta campioană română de la Roland Garros. Ruzici, o figură foarte respectată în sport, fusese managerul-mentor al lui Halep încă de la sfârșitul adolescenței, se arată în finalul analizei.

Halep a luat decizia de a-și schimba echipa în martie 2022.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te