Care este noul sport recunoscut oficial în România? De ce nu îl poți practica pe teritoriul țării?

DE Florin Budescu | Actualizat: 16.02.2024 - 14:00
Care este sportul aparte, în care România se află mai nou, pe lista globală - Foto: picryl/CC0
Care este sportul aparte, în care România se află mai nou, pe lista globală - Foto: NeedPix/CC0

Care este sportul aparte, în care România se află mai nou, pe lista globală. Asociația Internațională de Surfing (ISA) a anunțat că a adăugat Kuweitul, Insulele Virgine Britanice și România, pe lista sa extinsă, de țări membre.

SHARE

Care este sportul aparte, în care România se află mai nou, pe lista globală. Asociația Internațională de Surfing (ISA) a anunțat că a adăugat Kuweitul, Insulele Virgine Britanice și România, pe lista sa extinsă, de țări membre. Mișcarea oferă ISA un total mare de 116 națiuni.

„Este deosebit de plăcut să anunț trei membri de pe trei continente diferite care sunt națiuni de surf netradiționale. Acest lucru arată puterea surfingului de a interacționa cu oameni din fiecare parte a lumii care împărtășeşte dragostea noastră pentru ocean și natură”, a declarat președintele ISA, Fernando Aguerre.

Care este sportul aparte, în care România se află mai nou, pe lista globală

„Suntem la fel de încântați să vedem înființarea și creșterea evenimentelor naționale de surfing, în aceste țări, pentru a promova surful competitiv și pentru a ajuta la crearea unei noi generații de talente, care sperăm că vor putea în curând să concureze pe scena internațională”, adăugând că extinderea deschide ușa viitorilor sportivi, din aceste națiuni, să își propună într-o zi să concureze la Jocurile Olimpice, conform theinertia.com.

Kuweit, care are o masă de uscat puțin mai mare decât statul Hawaii, are aproximativ 300 de mile de coastă, de-a lungul părții de vest a Golfului Persic.

Pentru a dezvolta și dezvolta surfingul în toată țara, obiectivele pe termen scurt și lung ale Kuweit Surf Committee includ îmbunătățirea accesului la sport, cu echipamente și antrenament mai bune.

Citeşte şi: Coșmarul din „Fălci” pe o plajă celebră. O femeie a iesit din apă plină de sânge fără un picior

Ei intenționează de asemenea să înființeze un centru de instruire dedicat surfului și să găzduiască mai multe concursuri și evenimente regionale de surf, în toată țara.

Între timp, România are aproximativ jumătate din linia de coastă a Kuweitului (aproximativ 152 de mile), la Marea Neagră, în sud-est.

Foto: NeedPix/CC0

S-a observat totuși un pic de boom în surfingul organizat/competitiv recent, Federația Română de Surfing (FRS) organizând un eveniment național anual de surfing, din anul 2018, și găzduind cursuri de antrenament și instruire de surf ISA, în anii 2018 și 2023.

Citeşte şi: FOTOREPORTAJ Cele mai spectaculoase linii de coastă pe care să le vezi din înaltul cerului

Aris Voicu a devenit primul reprezentant la un eveniment ISA, de anul trecut, și primul surfer al țării care a concurat la Campionatul Mondial de surfing pentru juniori, din Brazilia, din anul 2023.

În cele din urmă, conform anunțului ISA, calitatea de membru pentru Insulele Virgine Britanice (BVI) este încă supusă aprobării finale a Adunării Generale Anuale ISA. Se vede un pic de boom în surfingul competitiv, similar cu România, având o competiție națională de surf și creșterea comunității de surf, la nivel național, recent. 

ISA spune că BVI a prezentat o strategie de creștere pentru surferii lor, care include „îmbunătățirea angajamentului tinerilor, promovarea celor mai bune practici de mediu, îmbunătățirea infrastructurii de navigare și o mai bună identificare a talentelor”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te