Coșmarul din „Fălci” pe o plajă celebră. O femeie a iesit din apă plină de sânge fără un picior

DE Daniel Toșa | Actualizat: 08.08.2023 - 15:17
Rechinul tigur de nisip - Foto: Profimedia Images

Clipe de coșmar trăite de o femeie de 50 de ani atacată, luni, într-un mod brutal de un rechin lung de 3 metri pe o plajă din New York, foarte populară printre turiștii din toată lumea. Apa s-a înroșit rapid în jurul femeii disperate.

SHARE

Femeia a fost atacată de un rechin tigru, luni, la ora 17:59, în largul uneia dintre cele mai populare plaje din New York, Rockaway Beach, au anunțat autoritățile.

Coșmarul din „Fălci” pe o plajă celebră

Rechinul uriaș și-a înfipt dinții în piciorul stâng al femeii la scurt timp după aceasta a intrat în apă. Toată scena terifiantă s-a petrecut sub ochii sutelor de turiști aflați la acel moment pe plajă.

Femeia s-a luptat cu bestia în apa care s-a înroșit ca în filmul „Fălci” până a reușit să se elibereze din gura prădătorului. Numai că în momentul în care a ajuns la mal, atât femeia cât și turiștii aflați la plajă au constat că o bucată mare din picior lipsea, iar nisipul se umplea de sânge, potrivit martorilor oculari.

Citește și: O tânără și-a văzut moartea în fața ochilor când un rechin uriaș a prins-o în fălcile lui fioroase

Cei aflați pe plajă au chemat imediat ajutoare. Un echipaj de poliție aflat în zonă a ajuns rapid la femeia care urla de durere. Aceștia i-au acordat primul ajutor femeii, i-au aplicat un garou în încercarea de a opri sângerare până la venirea ambulanței.

Un eveniment înfricoșător

Femeia a fost ulterior transportată de urgență la spital. La acest moment se află în stare critică, potrivit purtătorului de cuvânt al Jamaica Hospital Medical Centre din Queens, New York, Michael Hinck.

Oamenii legii au pornit o adevărată vânătoare a bestiei subacvatice cu drone, salupe și elicoptere, dar până la acest moment căutările nu au avut niciun succes. Plaja a fost închisă temporar.

Citește și: Scene șocante trăite de o tânără gimnastă mușcată de două ori de un rechin. I-a lăsat 100 de răni

"Deși acesta a fost un eveniment înfricoșător, dorim să le reamintim newyorkezilor că mușcăturile de rechin în Rockaway sunt extrem de rare. Rămânem vigilenți în monitorizarea plajei și întotdeauna evacuăm apa atunci când este văzut un rechin”, au transmis responsabilii Departamentul de Parcuri și Recreere din New York într-un comunicat.

Rechinii tigru, observați în număr mare în largul Long Island

Luna trecută au fost raportate mai multe atacuri de rechin la nord-est de Rockaway, în apele din largul Fire Island, Quogue și Babylon, oficialii spunând că cel mai probabil a fost vorba de rechini tigru de nisip.

Rechinii tigru de nisip - Foto: Profimedia Images

Rechinii tigru de nisip, care pot crește până la 3 metri, au fost observați în număr relativ mare de-a lungul liniei de surf din largul Long Island în această vară, potrivit NBC News.

Citește și: „Dinții lui mi-au străpuns piciorul”. Clipe terifiante pentru o femeie atacată de un rechin la mal

Experții de la Dosarul Internațional al Atacurilor de Rechini de pești de la Muzeul din Florida spun că aceștia sunt atrași de golfurile și de peștii momeală de pe coasta Long Island.

Anul trecut statul New York a înregistrat opt din cele 20 de atacuri de rechin raportate din 1837, potrivit skynews.com.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te