Campionul olimpic și mondial Ivan Patzaichin, înmormântat cu onoruri militare la Cimitirul Bellu

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 07.09.2021 - 16:21
Campionul olimpic și mondial Ivan Patzaichin, înmormântat cu onoruri militare la Cimitirul Bellu. / Foto: wowbiz.ro

Multiplul campion olimpic şi mondial la canoe Ivan Patzaichin, decedat la vârsta de 71 de ani, a fost înmormântat cu onoruri militare, marţi, la Cimitirul Bellu din Capitală.

SHARE

La funeralii au participat aproximativ 300 sute de persoane, printre care oficialităţi, conducători din lumea sportului, antrenori şi mari campioni ai României.

La sosirea la Cimitirul Bellu, sicriul acoperit cu drapelul României a fost întâmpinat cu aplauze de către cei prezenţi.

Citește și: Loredana Chivu, în spital. I-a „căzut” posteriorul din cauza operațiilor de remodelare fesieră

Un detaşament al Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul" a prezentat onorul şi a executat trei salve de artilerie. Fostul canoist era Cavaler al Ordinului Naţional "Steaua României", distincţie pe care o primise din partea Preşedinţiei României în 2019 şi deţinea gradul de General de brigadă în retragere al Ministerului Afacerilor Interne.

L-au condus pe ultimul drum oficialităţi, personalităţi şi foşti sportivi precum preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, fostul antrenor de gimnastică Octavian Bellu, campionul olimpic la gimnastică Marius Urzică, fostul patron al FC Rapid, George Copos, şi preşedintele CS Dinamo, Ionuţ Adrian Popa.

Citește și: FOTO Mădălina Ghenea, una dintre cele mai sexy prezențe de la Festivalul de Film de la Veneția

La slujba de înmormântare, care a avut loc, marţi, la sediul Clubului Sportiv Dinamo, au participat peste 100 de persoane. Oficiată de doi preoţi, slujba a avut loc în prezenţa familiei şi apropiaţilor, în interiorul Muzeului Clubului Sportiv Dinamo din cadrul complexului sportiv.

Trupul neînsufleţit al multiplului campion olimpic Ivan Patzaichin a fost depus, luni, la Sala de Trofee a Clubului Sportiv Dinamo din Şoseaua Ştefan cel Mare acolo unde i-au adus un ultim omagiu celui mai titrat canoist român câteva sute de bucureşteni.

Multiplul campion olimpic şi mondial la canoe Ivan Patzaichin a decedat, duminică, la vârsta de 71 de ani.

Născut pe 26 noiembrie 1949, la Mila 23, în Delta Dunării, Patzaichin a cucerit patru medalii de aur la Jocurile Olimpice, la Canoe-1 pe 1.000 m în 1972 (Munchen) şi la Canoe-2 pe 1.000 m în 1968 (Ciudad de Mexico), 1980 (Moscova) şi 1984 (Los Angeles), precum şi trei de argint, la Canoe-2 pe 500 m în 1980 (Moscova) şi 1984 (Los Angeles) şi la Canoe-2 pe 1.000 m în 1972 (Munchen).

De asemenea, are în palmares 22 de medalii la Campionatele Mondiale (9 de aur).

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te