Campionul MMA la grea, acuzat că a amenințat cu moartea un agent antidrog. Ce a replicat sportivul?

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 07.04.2024 - 17:36
Campionul MMA la grea, acuzat că a amenințat cu moartea un agent antidrog - Foto: Profimedia Images

Campionul MMA la grea, acuzat că a amenințat cu moartea un agent antidrog. Considerat de majoritata experților drept cel mai mare luptător din istoria acestui sport, americanul Jim Jones are și o istorie plină de probleme în legătură cu dopajul și nu numai.

SHARE

Campionul  MMA la grea, acuzat că a amenințat cu moartea un agent antidrog. Jim Jones este considerat e majoritatea specialiștilor drept cel mai mare luptător din istoria acestui sport.

Dar deținătorul centurii mondiale la categoria grea din circuitul UFC a mai avut și în trecut probleme cu dopajul și cu legea.

Campionul  MMA la grea, acuzat că a amenințat cu moartea un agent antidrog. Ce a replicat sportivul?

Jon Jones, campion de arte marţiale mixte și deținător al centurii mondiale la categoria grea în circuitul UFC - cel mai important al acestui sport - a fost acuzat că a proferat ameninţări cu moartea la adresa unui reprezentant al Agenţiei Antidoping care a venit să-l testeze.

Luptătorul american este considerat de majoritatea specialiștilor drept cel mai mare luptător din istoria acestui sport, având un palmares de 27 de victorii și doar o înfrângere.

În vârstă de 36 de ani, Jones a fost deja suspendat de două ori pentru dopaj şi găsit pozitiv la cocaină.

Crystal Martinez, agent al Drug Free Sport International, a depus, vineri, un raport la poliția din Albuquerque. 

Citește și: La ce turneu de top a primit Simona Halep wildcard

Martinez a susținut în fața poliției că Jones i-a luat temporar telefonul și a amenințat-o cu moartea în timpul unei recoltări de probe la reședința sa, la ora 16:00.

Raportul, obținut de ESPN, include o citație de arestare pentru Jones, dar în prezent nu există nicio înregistrare online care să ateste că acesta ar fi fost acuzat penal. 

Jones a comentat acuzațiile, sâmbătă, prin intermediul rețelelor de socializare și a postat o înregistrare video care pare să arate doi agenți de testare părăsind locuința sa, fără incidente, în data de 30 martie.

„Vreau să abordez rapoartele despre faptul că aș fi amenințat viața unui tester de droguri și aș fi luat un telefon!, a scris Jones pe Instagram. 

„Vreau să clarific faptul că există o înregistrare video care îi arată pe ambii agenți de testare a drogurilor plecând de la mine de acasă după sesiunea de testare, bătând palma și îmbrățișându-ne. 

Deși am fost frustrat de neprofesionalism și am folosit înjurături din cauza frustrării, totul s-a încheiat prietenos și amiabil, nimic amenințător”, a mai adăugat Jom Jones, potrivit aceleiași surse.

Totuși, potrivit raportului, Martinez a afirmat că Jones a fost inițial cooperant cu agenții de testare, dar a devenit agitat când nu a putut furniza imediat o probă de urină.

Citește și: Paul Pogba, internaţional francez, a primit patru ani de suspendare, pentru dopaj

Martinez a mai susținut că Jones părea intoxicat și le-a spus agenților: „De ce naiba veniți atât de devreme, știți ce se întâmplă cu oamenii care vin la mine acasă, sfârșesc prin a muri”.

De asemenea, ea susține că Jones a amenințat că îi va da în judecată. 

Ofițerul care s-a ocupat de raport a precizat că a revăzut înregistrarea video de pe telefonul lui Martinez, în care Jones pare să afirme: „Iată-l pe Jerome și pe prietena lui în garajul meu”, înainte de a întrerupe. 

Jones avut mai multe probleme legale în afara competiției, inclusiv mai multe cazuri de conducere sub influența alcoolului și o infracțiune de fugă de la locul accidentului în 2015.

El a fost arestat în 2021 în Las Vegas sub acuzația de agresiune domestică. Acuzația a fost retrasă mai târziu în acel an, în cadrul unui acord de recunoaștere a vinovăției. 

Jones era programat să își apere campionatul împotriva lui Stipe Miocic, în noiembrie, anul trecut, dar a fost nevoit să se retragă din cauza unei accidentări. 

Citește și: Ce a reuşit Simona Halep şi nu a mai făcut nici o altă jucătoare, în istoria tenisului

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te