Campionatele Mondiale de haltere pentru juniori U20, anulate din cauza coronavirusului

DE Adelina Sahlean | 02.03.2020 - 14:24

Campionatele Mondiale de haltere pentru juniori U20 de la Bucureşti, programate în perioada 14-21 martie, au fost anulate din cauza epidemiei de coronavirus.

SHARE

Preşedintele Federaţiei Române de Haltere, Nicu Vlad, a declarat, luni, pentru Agerpres, că momentan Campionatele Mondiale de haltere pentru juniori U20 de la Bucureşti au fost anulate şi că o decizie în ceea ce priveşte reprogramarea competiţiei va fi luată la jumătatea lunii martie, în cadrul Comitetului Executiv al federaţiei internaţionale.

El a precizat că, având în vedere că la acest concurs existau criterii de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, decizia în ceea ce priveşte stabilirea datei de desfăşurare va ţine cont şi de Comitetul Internaţional Olimpic.

„Da, Mondialele de la Bucureşti au fost suspendate, perioada aceasta este sistată. Vom avea o şedinţă a Comitetului Executiv a federaţiei internaţionale între 10-12 martie şi se va decide când, cum şi în ce fel. Momentan competiţia este anulată pentru perioada asta de martie. În Comitetul Executiv vom vedea când va fi programată, poate să fie în iunie sau în toamnă, nu ştim exact. Sunt mai multe aspecte care trebuie stabilite, pentru că la acest campionat mondial exista şi un criteriu de calificare la Jocurile Olimpice. Sunt sportivi care trebuie lăsaţi să participe la alte competiţii, e un pic mai complicat”, a declarat Nicu Vlad.

Campionatele Mondiale de haltere pentru juniori U20 de la Bucureşti, programate în perioada 14-21 martie, au fost anulate din cauza epidemiei de coronavirus, a anunţat Federaţia Internaţională de haltere pe site-ul său oficial.

”Având în vedere planificatele Campionatelor Mondiale de juniori 2020, sănătatea şi bunăstarea participanţilor este o prioritate pentru noi. Am făcut toate demersurile pentru a obţine cele mai bune sfaturi în această privinţă. Recenta răspândire a coronavirusului (COVID19) în lume a fost pe agenda noastră şi a preocupărilor noastre. În prezent, riscul la sănătatea individuală rămâne scăzut. În încercarea de a limita impactul, autorităţile de sănătate publică şi guvernele din întreaga lume au acţionat cu rapiditate luând măsuri pentru a încetini şi preveni răspândirea virusului”, se arată în comunicatul IWF.

IWF a purtat discuţii îndelungate, în primul rând cu Federaţia Română de Haltere, iar după aceste consultări, la cererea preşedintelui FRH, Nicu Vlad, ”Comitetul Executiv al IWF a fost de acord cu anularea Campionatelor Mondiale de haltere pentru juniori de la Bucureşti, ca măsură de precauţie, având în vedere evoluţia epidemiei COVID19. De asemenea au fost anulare şi reuniunile Comitetului Executiv şi Congresul IWF de la Bucureşti”.

Mondialele de juniori de la Bucureşti reprezentau criteriu de calificare „Gold” pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar la competiţie erau aşteptaţi aproximativ 350 de sportivi din 60 sau 70 de ţări de pe cele 5 continente.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.