Becali vrea să câștige campionatul cu un jucător de la o retrogradată. Cere 500.000 € pe sezon

DE Alin Crișan | Actualizat: 07.06.2023 - 19:09
Becali și Garita - Foto: Colaj

Arnold Garita a rămas un jucător interesant pentru Becali, care l-a ofertat deja. Propunerea e una foarte bună, pentru nivelul economic din campionatul românesc, dar atacantul cere o sumă de bani uriașă.

SHARE

Arnold Garita, 27 de ani, atacantul favorit al lui Becali, poate pleca liber de la FC Argeș datorită unei clauze din contract. În negocierile cu FCSB încă mai există diferențe mari, atacantul camerunez cere cu mult mai mulți bani decât îi sunt oferiți.

Becali vrea să câștige campionatul cu un jucător de la o retrogradată

Arnold Garita a semnat cu FC Argeș, în vara anului trecut, un contract valabil până pe 30 iunie 2024, însă el e disponibil gratuit acum pentru oricare club interesat de serviciile sale. Cum e posibil?

Citește și: Cine e omul care a prins-o pe Halep dopată. „Am fost și eu vânat”. I-a eliminat pe ruși din sport

Acordul dintre club și fotbalistul născut în Camerun conține o clauză conform căreia Garita are dreptul să plece către o altă formație în cazul în care Argeșul retrogradează la sfârșitul primului sezon pe care-l petrece africanul în campionatul românesc. 

Un scenariu care a devenit real acum, piteștenii au picat în Liga 2 după ce au pierdut barajul cu Dinamo, 1-6 la București și 4-2 la Mioveni.

FC Argeș nici nu l-a vândut pe Garita, nici nu l-a păstrat

Interes pentru achiziționarea lui Garita a existat și în iarna trecută, FCSB și Rapid au dorit să-l ia pe atacantul camerunez cu cetățenie franceză. 

Conducerea de la FC Argeș a cerut un milion de euro ca să permită transferul. Oficialii piteșteni se bazau pe faptul că fotbalistul era legat de club încă un an și jumătate și excludeau posibilitatea să-l piardă gratuit din cauza retrogradării.

Citește și: Roger Federer a ajuns în România: Ilie Năstase vrea să facă un documentar în care să apară și starul

În locul sumei pentru transfer, Garita și agenții lui negociază acum ca să primească ei salarii și comisioane, nu clubul. 

Becali l-a ofertat deja. Propunerea e una foarte bună, pentru nivelul economic din campionatul românesc: 100.000 de euro bonus la semnarea contractului și câte 20.000 de euro lunar.

Garita vrea 500.000 de euro în primul an

Pretențiile atacantului sunt mai mari, el vrea 200.000 de euro în momentul în care semnează și un salariu de 25.000 de euro lunar. 

Tratativele cu FCSB vor continua, pentru că Gigi nu e mulțumit de randamentul pe care l-a avut Compagno, deși italianul e cel mai bun marcator al echipei lui, și vrea să-l schimbe cu un vârf mai tehnic.

Citește și: Româncă ”răsfățată” de un arab cu 100.000 de euro. Când s-au despărțit, i-a dat foc la casă

Este exclus ca Garita să mai joace la FC Argeș, din moment ce el a căpătat acum dreptul de a pleca gratuit. Contractul nu conținea o clauză pentru rezilierea automată în cazul retrogradării, îi oferea doar jucătorului posibilitatea să profite și să plece. 

Din moment ce el este ofertat de cluburi mai bune și mai puternice din punct de vedere economic, va alege dintre FCSB și alte formații interesate, potrivit GSP.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te