Autoritățile din Belgia nu permit deplasarea echipei naționale de rugby în România. Ce urmează

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 30.01.2021 - 09:17
Partida dintre România și Belgia din Rugby Europe Championship nu va mai avea loc din cauza aturităților belgiene Foto: frr.ro

Rugby Europe a anunțat că a fost notificat de Federația de Rugby din Belgia că autoritățile naționale nu permit echipei reprezentative să facă deplasarea în România, având în vederea situația actuală a pandemiei de COVID.

SHARE

Notificarea Federației de Rugby din Belgia a fost făcută în condițiile în care, în prezent, nu există restricții în România în ceea ce privește meciurile din cadrul Rugby Europe Championship .

România urma să întâlnească Belgia la 7 februarie, iar partida a fost stabilită să aibă loc la Craiova, pe Stadionul Ion Oblemenco, fiind o restanță a competiției europene din 2020. 

Citește și

Ministrul sportului căpușează Stadionul de Rugby Arcul de Triumf și-l transformă în hotel public

Programată inițial pentru ora 15:30, partida a fost devansată, și ar fi urmat să înceapă la ora 11:15, din cauza condițiilor de intrare și ședere pe teritoriul României a cetățenilor străini, respectiv a delegației Belgiei, informa acum câteva zile Federația Română de Rugby. 

Consiliul de administrație al Rugby Europe se va întruni în următoarele câteva zile pentru a decide ce decizie trebuie luată în legătură cu această partidă și implicațiile asupra competiției în viitor.

Citește și

EXCLUSIV Documentele care arată destinația Stadionului de Rugby Arcul de Triumf

Stejarii se află în cantonament la București pentru a pregăti acest meci, și urmau să se deplaseze la Craiova, vineri, 5 februarie.

Pe 7 februarie, se vor mai disputa partidele Georgia – Rusia la Tbilisi, de la ora 13:00 (ora României) și Spania – Portugalia la Madrid, de la ora 13:45 (ora României).

Înaintea ultimei etape din REC 2020, pe primul loc se află Georgia, cu 19 puncte, urmată de Portugalia, 9 puncte, Spania, 9 puncte, Rusia, 8 puncte, Belgia, 7 puncte, România, 5 puncte.

Meciul cu Belgia era foarte important pentru ambele echipe în privința păstrării locului în prima grupă valorică a Rugby Europe Championship.

După disputarea partidelor restante va debuta ediția 2021 a Rugby Europe Championship, ediție care marchează debutul campaniei de calificare la Cupa Mondială din Franța 2023 pentru zona europeană. Primele două clasate în ierarhia cumulată a competiției 2021 – 2022 se vor califica direct la Cupa Mondială, în timp ce ocupanta locului 3 va merge la turneul final de recalificare. 

Citește și

Minciunile MTS: bazin de înot, terenuri de handbal, baschet și volei la Stadionul Arcul de Triumf

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.