Adunarea Generală a Federației Române de Rugby a votat pentru preluarea stadionului Arcul de Triumf

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 05.10.2022 - 15:47
Stadionul Arcul de Triumf va fi din nou al rugby-ului Foto: frr.ro
Foto: frr.ro

Adunarea Generală a Federaţiei Române de Rugby a votat în unanimitate pentru preluarea stadionului Arcul de Triumf în folosinţă gratuită pentru 49 de ani, în urma discuțiilor avute cu Eduard Novak, ministrul Sportului.

SHARE

"Era un lucru care trebuia să se împlinească, iar ceea ce s-a întâmplat astăzi e o normalitate. Avem o întârziere de ceva timp, dar cred că înseamnă pentru noi extrem de mult. Şi înseamnă o casă unde echipele naţionale să se poată pregăti şi mai ales echipa naţională, care, iată, este singura care va participa la un campionat mondial. Este o zi extrem de importantă pentru rugby-ul românesc. Cred că este pentru prima oară când Federaţia Română de Rugby face o Adunare Generală extraordinară, cu singurul punct pe care l-am avut pe ordinea de zi, acela de a primi înapoi pe 49 de ani, în folosinţă gratuită, stadionul şi terenurile de antrenament", a declarat Alin Petrache, președintele FRR.

Citește și: Un condamnat pentru delapidare a fost pus șef la Complexul Arcul de Triumf de către Eduard Novak

Pe stadion se va juca și fotbal

Federaţia Română de Rugby primeşte, aşa cum a fost de drept, Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf, plus cele două terenuri de antrenament. Ştiţi foarte bine că noi și înainte aveam un stadion, este adevărat la parametri mai mici, dar un stadion pe care am organizat chiar şi meciuri de cupe mondiale sub egida forului nostru World Rugby. Cu siguranţă, stadionul va fi folosit şi la fotbal. Ştiţi foarte bine că întotdeauna am fost cu porţile deschise. Putem chiar aminti că acum două zile Federaţia Română de Oină şi-a desfăşurat aici o minunată competiţie. De fiecare dată am fost deschişi, dar în funcţie de programul competiţional pe care echipele de rugby îl vor desfăşura. Sper ca suporterii de la fotbal când vor călca pe o astfel de arenă se vor comporta altfel", a adăugat Petrache.

La Adunarea Generală Extraordinară a Federaţiei Române de Rugby au fost prezenţi 57 de membri din 126 membri afiliaţi, 99 cu drept de vot. Votul exprimat a fost în unanimitate pentru preluarea stadionului Arcul de Triumf în folosinţă gratuită pentru 49 de ani, conform statutului FRR pentru aprobare fiind nevoie de votul a 50+1 dintre membri.

Stadionul central și cele două terenuri vor fi preluate de FRR

Stadionul Arcul de Triumf din Capitală ar urma să fie trecut în administrarea gratuită a Federaţiei Române de Rugby, fără a fi luate în calcul şi celelalte obiective din cadrul complexului sportiv, după votul din Adunarea Generală a FRR de miercuri, a declarat, ministrul Sportului, Eduard Novak.

"Noi tot timpul am dorit să găsim calea legală şi soluţia să sprijinim rugby-ul. A trecut un an şi jumătate, ne-am chinuit în multe situaţii să putem să administrăm. Noi am considerat că nu putem să predăm rugby-ului tot complexul, pentru că au avut doar stadionul şi întreg complexul ar fi fost prea mult. Am încercat să găsim soluţia cum să facem o departajare şi să dăm doar stadionul rugby-ului, cu condiţia să poată fi folosit şi de alte sporturi precum fotbalul. Dar până să ajungem în punctul acesta avem nevoie de nişte analize legale foarte, foarte serioase. Dar federaţia trebuie să îşi dorească acest lucru şi mâine vor decide acest aspect, că îşi doresc acest lucru, după care vom vedea noi ce posibilităţi legale putem găsi", a declarat Novak.

Stadionul Arcul de Triumf a fost modernizat de Compania Naţională de Investiţii în 2020, ulterior fiind trecut în administrarea Ministerului Sportului. Înainte de cedarea sa către CNI, administrarea arenei sportive era făcută de Federaţia Română de Rugby, care s-a arătat în mai multe rânduri nemulţumită de trecerea stadionului la minister.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te