Accident mortal, în Campionatul Național de Off-Road: fostul campion Adrian Cernea, luat de ape

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 20.06.2021 - 10:03
Fostul campion naţional de off-road Adrian Cernea a decedat. / Foto: CORB44, Facebook
Fostul campion naţional de off-road Adrian Cernea a decedat. / Foto: CORB44, Facebook

Fostul campion naţional de off-road Adrian Cernea a decedat, sâmbătă, în timpul unei etape a Campionatului Naţional, desfăşurată la Slănic Moldova. La traversarea râului Oituz, mașina sa a fost surprinsă de o viitură.

SHARE

''Echipajul format din Adrian Cernea şi copilotul Alex Tache urma să traverseze o vale, loc prin care mai multe echipaje deja trecuseră fără probleme moment în care au fost surprinşi de o viitură.

Maşina de concurs a fost luată de ape. Copilotul a fost salvat, însă Adrian Cernea a rămas blocat în maşina luată de ape, conform Comisiei Naţionale de Off Road'', a informat Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS).

Citește și: O camionetă a intrat intenționat în participanții la o paradă gay din SUA: cel puțin un mort

Operațiune de salvare extremă

Concursul a fost întrerupt imediat şi în încercarea de salvare a acestuia, s-a intervenit atât cu echipaje de off road, care erau prezente la faţa locului, cât şi cu echipaje ISU. Din păcate, trupul său a fost găsit fără suflare câteva sute de metri mai jos.

Pilotul unui autoturism care participa la o cursă de off-road a murit, sâmbătă, după ce maşina s-a răsturnat în râul Oituz, iar copilotul a fost rănit, potrivit prefectului judeţului Bacău, Ioan Leonard Bulai.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, maiorul Andrei Grecu, a precizat că rănitul, în vârstă de 35 ani, a fost preluată de un echipaj al SMURD.

Citește și: 49 de localităţi din 18 judeţe, afectate de viituri. Două persoane, luate de ape

"Rănitul este echilibrat hemodinamic şi va fi transferat la Centrul de Primiri Urgenţe Oneşti", a declarat maiorul Andrei Grecu.

Accidentul s-a produs între localităţile Sarata din judeţul Bacău şi Breţcu din judeţul Covasna, într-o zonă greu accesibilă şi fără semnal GSM.

Din cadrul ISU Bacău au participat la misiune pompierii Detaşamentului Oneşti şi paramedicii SMURD.

La faţa locului a fost prezent şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Bacău. Totodată, forţe de intervenţie din cadrul ISU Covasna s-au deplasat în sprijin.

Încă din momentul în care a primit primele informaţii privind dispariţia lui Adrian Cernea în ape, Biroul Executiv al Federaţiei Române de Automobilism Sportiv s-a întrunit de urgenţă şi a deschis o anchetă pentru a vedea în ce circumstanţe s-a produs tragedia. Preşedintele Federaţiei Române de Automobilism Sportiv (FRAS), Norris Măgeanu, şi vicepreşedintele Cătălin Nicolescu, şeful Comisiei de Securitate, aflaţi la Târgu Mureş, pentru o etapă din Campionatul Naţional de Super-Rally, au plecat la Slănic Moldova.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te