UPDATE: „Tatălui meu îi era frică de moarte şi spunea că va muri tânăr. Tot timpul ne-a spus asta şi îi spunea şi mamei asta. Că prefera să moară el înaintea mamei, că el nu se va descurca singur. Dumnezeu l-a iubit pentru că l-a luat repede. L-au resuscitat, nu pot decât să le mulţumesc oamenilor de la SMURD, nu avem ce să le reproşăm nimănui. Nu a răspuns la nicio manevră medicală. Nu ştim încă (nr. cauza decesului), asta puţin contează. Eu cred că Dumnezeu l-a vrut lângă el acum, azi şi de asta l-a luat lângă el", a spus Lorena Balaci, fiica fotbalistului.
_____________________________________________________
UPDATE: Meciurile rămase de disputat din etapa a 12-a vor fi precedate de momente de reculegere în memoria lui Ilie Balaci, iar sportivii vor purta în semn de omagiu banderole negre, a anunţat Liga Profesionistă de Fotbal.
____________________________________________________
UPDATE: „Regret nespus. Este o veste teribilă care practic m-a şocat, sunt bulversat total. O pierdere enormă pentru fotbalul românesc, pentru toţi cei care l-am cunoscut, pentru toţi suporterii români. A fost un exemplu pentru noi toţi, pentru generaţii de jucători, un om la fel de mare ca şi talentul său. Transmit sincere condoleanţe familiei, să aibă putere să depăşească acest moment incredibil. Dumnezeu să-l odihnească!", a spus Gică Hagi, conform anunţului făcut pe site-ul oficial al Viitorul Constanța.
____________________________________________________
UPDATE: Gică Popescu, unul dintre numele importante ale Univeristății Craiova, i-a adus un omagiu lui Ilie Balaci: „Tatăl meu m-a sunat astăzi, ceea ce se întâmplă destul de rar. Mi-a spus că a murit Ilie... Dar nu-i așa! Nu! Ilie Balaci, tu nu ai să mori niciodată!”
„Craiova Maxima a început cu EL și probabil tot așa s-a și terminat... Știința Craiova este Ilie Balaci și așa va rămâne pentru noi, toți cei care înțeleg și simt acest spirit, indiferent dacă am fost sau nu contemporani cu ZEII pe care i-am scris mai sus! Noi vom trăi și vom transmite generațiilor următoare pasiunea pe care Ilie a dat-o flamurei albastre, fără de care fotbalul românesc ar fi fost mult mai sărac! Noi, cei care înțelegem Știința, vom cinsti memoria veșnicului număr 8 așa cum merită! Așa cum a fost dintotdeauna”, a scris Gică Popescu pe Facebook.
_____________________________________________________
UPDATE: Meciul U Craiova - FCSB se joacă. Suporterii vin cu flori şi lumânări la stadion, iar jocul se opreşte în minutul 8 pentru a se arunca flori pe teren. Ilie Balaci a avut numărul 8 pe tricou la Universitatea.
_____________________________________________________
Ilie Balaci venise la Craiova, pentru a asista la meciul de duminică seara dintre Universitatea Craiova și FCSB, programat de la ora 21.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“. A petrecut noaptea de sâmbătă spre duminică împreună cu câțiva prieteni, iar în această dimineață, aflat într-o locuință din zona gării, a început să se simt rău, au povestit apropiații pentru Gazeta de Sud. A fost chemată o ambulată, care l-a resuscitat mai bine de o jumătate de oră, apoi, nerăspunzând la stimuli, medicii au declarat decesul.
Ilie Balaci avea doar 62 de ani. S-a născut pe 13 septembrie 1956, a evoluat ca mijlocaş şi, ulterior, ca antrenor. Cariera sa de fotbalist a durat 15 ani a durat, potrivit Prosport, din care 12 i-a petrecut la Universitatea Craiova, club pentru care a jucat în mai mult de 300 de meciuri oficiale şi cu care a câştigat şapte trofee.
Balaci a debutat la Universitatea Craiova în august 1973 şi a a contribuit la primul titlu de campioană al echipei. A câştigat trei titluri naţionale şi patru Cupe ale României şi a fost desemnat cel mai bun fotbalist român al anului în două rânduri: 1981 şi 1982. În prima ligă a jucat 347 de meciuri şi a marcat 84 de goluri, la Universitatea Craiova, FC Olt Scorniceşti şi Dinamo Bucureşti.
La echipa naţională, pentru care a debutat la 17 ani, 6 luni şi 10 zile, Balaci a adunat 69 de selecţii şi a înscris 8 goluri. A fost căpitanul echipei naţionale în preliminariile Campionatului European din 1984, însă nu a jucat la turneul final din cauza unei accidentări.
Balaci s-a accidentat în apogeul carierei, la 27 de ani, când era liderul „Craiovei Maxima“ şi cel mai bun jucător român, şi a avut un final prematur de carieră, la 31 de ani, din cauza deselor accidentări. Cea mai gravă, care a pus punct carierei sale de fotbalist la cel mai înalt nivel, a fost provocată de fundașul Vasile Arezanov, într-un meci de campionat, jucat la Baia Mare, la 21 februarie 1984.
Ca antrenor, a câştigat Cupa Campionilor Africii, în 1992, cu Club Africain Tunis (Tunisia), Cupa Cupelor Ţărilor Arabe, în 1993 şi 1994 cu Olimpique Casablanca (Maroc), Cupa Campionnilor Golfului, în 1997, cu Al Nassr Riad, şi în 1998 cu Al Hilal (ambele din Arabia Saudită), Cupa Cupelor Ţărilor Arabe în 2000 cu Al Ain (Emiratele Arabe Unite), Supercupa Asiei, în 2000 cu Al Ain.