VIDEO A început DAKAR 2021. Românul Mani Gyenes, pe locul 1 la Male Moto Original by Motul în prolog

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 03.01.2021 - 08:59
Mani Gyenes / Foto: allyZone/Cristiano Barni

Duminică, 3 ianuarie 2021, s-a dat startul în prima etapă a Raliului Dakar 2021, între Jeddah şi Bisha, cu o distanţa totală de 623 km, din care 277 km probe speciale.

SHARE

Sâmbătă, 2 ianuarie, s-a desfășurat prologul competiției. Riderul român Emanuel Gyenes s-a clasat pe locul 33 la categoria moto și pe locul 1 la Male Moto Original by Motul. 

„Dakar 2021 is on! Astazi am avut un prolog rapid de 11 km - locul 33, 1 la Original by Motul (Malle Moto). Pe 3 ianuarie, luam startul in prima etapa: Jeddah - Bisha (total 623 km). Voi porni din bivuac la ora 05:13 dimineata, iar la ora 09:33 voi lua startul pe proba speciala (277 km). Este una cu multa piatra si in care trebuie sa fim atenti la navigatie, pentru ca sunt foarte multe intersectii si urme. Felicitari celor de ASO (Amury Sport Organisation) si multumiri Arabiei Saudite, este extraordinar sa putem concura”, a declarat Mani Gyenes.

Gyenes (36 de ani), pilotul echipei Autonet Motorcycle Team, concurează pe o motocicletă KTM, la fel ca şi la ediţia de anul trecut a cursei, având ca obiectiv clasarea pe podium la Malle Moto, după ce anul trecut a terminat învingător la această clasă, precum şi o poziţie în top 30 în clasamentul general.

Ceilalți doi români din Dakar 2021, Claudiu Barbu şi Marius Lupu (Transcarpatic Rally Team) au ocupat locul 36 la categoria SSV în prologul ediţiei desfăşurat sâmbătă, la Jeddah, în Arabia Saudită, conform site-ului oficial al competiţiei.

Barbu şi Lupu, care participă la Raliul Dakar cu un ''Special Service Vehicle'' marca Polaris, au fost înregistraţi în 8 min 06 secunde pe cei 11 km cronometraţi din totalul de 129 km ai prologului, timp identic cu cel al echipajului francez Benoit Lepietre/Aurelie Sifferlen, aflat pe locul 35.

Primul a trecut linia de sosire echipajul americano-brazilian compus din Austin Jones şi Gustavo Gugelmin (6 min 43 sec), urmat la trei secunde de brazilienii Reinaldo Varela/Maykel Justo şi la patru secunde de echipajul Saleh Alsaf (Arabia Saudită)/Oriol Vidal Montijano (Spania).

Nasser Al-Attiyad a plecat cu prima șansă la auto

Pilotul qatarian Nasser Al-Attiyah (Toyota), triplu câştigător al Raliului Dakar (2011, 2015, 2019) a semnat cel mai bun timp al prologului ediţiei 2021 a acestei curse, la categoria auto, sâmbătă la Jeddah, pe ţărmul Mării Roşii.

Pe traseele nisipoase din Arabia Saudită, Al-Attiyah a parcurs cei 11 km ai cronometraţi din totalul de 129 km ai prologului în 5 minute şi 48 de secunde, timp similar cu cel al sud-africanului Brian Baragwanath. Cei doi i-au devansat cu opt secunde pe sauditul Yazed Al Rajhi şi cu 12 secunde pe polonezul Jakub Przygonski.

Spaniolul Carlos Sainz, câştigătorul ediţiei de anul trecut al cursei, s-a clasat doar pe locul 28, la o diferenţă de 36 secunde faţă de învingător.

Până în data de 15 ianuarie, participanţii la Raliul Dakar 2021 vor parcurge un traseu total de 7.646 km prin Arabia Saudită, sub forma unei bucle cu startul şi finişul la Jeddah, din care 4.767 km vor fi cronometraţi.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te