765 de mii de persoane au vizitat Qatarul de la începutul Campionatului. Erau așteptați 1,2 milioane

DE Bianca Iosef | 08.12.2022 - 15:14
Campionat Mondial Qatar- Foto: FACEBOOK

Qatarul a primit puţin peste 765.000 de vizitatori în primele două săptămâni ale Cupei Mondiale, potrivit unui raport al organizatorilor, fiind sub aşteptările ţării pentru un aflux de 1,2 milioane în timpul evenimentului de o lună.

SHARE

O creştere uriaşă a vizitatorilor în această etapă este puţin probabilă, doar opt echipe rămânând la Doha şi opt meciuri rămase din cele 64 din turneul care a început la 20 noiembrie.

Organizatorii au identificat anterior ca perioada de vârf pentru vizitatorii internaţionali să fie 24-28 noiembrie în timpul fazei aglomerate a grupelor, când  s-au jucat patru meciuri pe zi.

Citește și: Mai mulți anarhiști au recunoscut că au atacat autovehiculele ambasadei Italiei la Atena

Raportul din 7 decembrie a fost întocmit de Comitetul Suprem pentru Predare şi Moştenire (SC), care organizează turneul şi arată că primele 17 zile ale Cupei Mondiale au avut 765.859 de vizitatori internaţionali, dintre care mai mult de jumătate au plecat acum.â

Citește și: LIVE Germania și Luxemburg amenință Austria că vor bloca aderarea Croației dacă nu acceptă România

Raportul a înregistrat 1,33 milioane de deţinători de bilete la meciuri şi 3,09 milioane de bilete vândute pe cele opt stadioane din Qatar pentru turneul care se încheie pe 18 decembrie.

Un oficial din Qatar, care nu a dorit să fie numit, a confirmat cifrele. SC nu a răspuns solicitărilor de comentarii ale Reuters.

Turneul din Qatar, primul care se desfăşoară în Orientul Mijlociu, este considerat unul dintre cele mai scumpe în ceea ce priveşte biletele dar şi cazările.

„Având că mai este mai mult de o săptămână de competiţie, a început să sosească un val de noi vizitatori din naţiunile care au ajuns în sferturile de finală”, a declarat oficialul din Qatar pentru Reuters.

Se aşteaptă ca mai mulţi vizitatori să vină în Qatar pentru meciuri considerate interesante şi după ce ţara a ridicat restricţiile de intrare pentru cetăţenii şi rezidenţii din alte state din Golf.

Prezenţa cumulată pe stadioane la primele 52 de meciuri a fost de 2,65 milioane, se arată în document.

Anterior, FIFA a anunţat că prezenţa pe stadioane din Qatar a depăşit prezenţa pe stadioane în perioada corespunzătoare la Cupa Mondială din 2018 din Rusia.

Marţi, sute de fani marocani au zburat în Qatar cu zboruri speciale aranjate înainte de victoria echipei lor asupra Spaniei. Este de aşteptat ca zboruri similare să fie organizate pentru a permite fanilor din străinătate să sosească pentru a-şi urmări echipele din sferturi.

Vizitatorii din Qatar trebuie să obţină un card de identificare Hayya înainte de călătorie, deoarece acesta funcţionează ca o viză de intrare obligatorie în perioada turneului. Marţi, Qatar a renunţat la această cerinţă pentru ţările Consiliului de Cooperare din Golf.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te