Vremea în următoarele 7 zile: zero grade și multe ploi. Ce zone sunt vizate

DE Florin Budescu | Actualizat: 14.10.2023 - 19:17
Vremea în următoarele 7 zile - Foto: PXHere/CC0

Vremea se răceşte serios, în următoarea săptămână. Vor fi zone unde temperatura va ajunge la zero grade şi va ploua destul de mult. Totul se va întâmpla după ce temperaturile cresc puternic, în acest week-end, aşa cum se întâmplă înainte să se răcească.

SHARE

După ce temperaturile vor crește puternic în acest weekend, ajungând la maxime de până la 28 de grade, săptămâna viitoare va aduce o scădere bruscă a temperaturilor, în toată țara, însoțită de ploi și vânt puternic.

Vara nu vrea încă să se despartă de noi și aduce în acest weekend temperaturi maxime cu mult peste 20 de grade, în toată țara, ajungând în sud și în vest chiar până spre 28 de grade, precum și soare din plin.

Vremea în următoarele 7 zile

După vremea de vară, din weekend, duminică seara, un nou front rece intră în țara noastră, dinspre nord-vest, readucând cu el vremea de toamnă.

Începând de luni, temperaturile scad puternic, în special în jumătatea de nord a țării, unde vor apărea și ploi, precum și intensificări puternice ale vântului, la rafală.

În timp ce în sud temperaturile, luni, vor mai atinge încă maxime de 20 de grade, în vest și est sunt așteptate maxime de până la 12 - 14 grade, iar în centru de 10 -12 grade.

Citeşte şi: Meteorologii anunță că anul acesta nu vom avea toamnă. Când sunt anunțate primele ninsori în țară

În zonele de munte, temperaturile maxime se vor încadra între 0 - 10 grade. Deasemenea, luni, în zonele înalte de munte, sunt așteptate lapoviță și ninsori.

Precipitațiile sunt așteptate în prima jumătate a săptămânii viitoare în zone extinse ale țării. Temperaturile vor continua să scadă ușor în anumite zone ale țării până joi, însă se vor încadra în normalul pentru această perioadă.

În ceea ce privește a doua jumătate a săptămânii următoare, modelele sunt încă împărțite: modelul european de prognoză prevede momentan o scădere și mai puternică a temperaturilor, cu maxime de până la circa 7 grade, ce abia vor trece de pragul de îngheț în centrul și nordul țării, însoțite de precipitații abundente, sub formă de lapoviță și chiar posibile ninsori, pe alocuri.

Citeşte şi: Se anunță primele ninsori în România. Temperatura scade cu 10 grade în câteva ore. Zonele afectate

Modelul american de prognoză este, însă, mai optimist și prevede o reîntoarce a temperaturilor mai plăcute de toamnă.

Date mai clare despre evoluția vremii începân de la jumătatea săptămânii următoare vom avea în următoarele zile, iar Meteo & Radar vă ține la curent.

Între timp, urmăriți în continuare evoluția vremii în aplicația noastră, atât în rubrica Vremea pe 14 zile, cât și pe harta radar meteo interactivă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te