Universitatea din Galaţi are un rector interimar. Cine este acesta? Când vor fi alegerile?

DE Florin Budescu | Actualizat: 21.02.2024 - 09:35
Universitatea din Galaţi are un rector interimar. Cine este acesta? Când vor fi alegerile? - Foto: LinkedIn/Daniela Laura Buruiana

Universitatea din Galaţi are un rector interimar. Cine este acesta? Când vor fi alegerile? Pe 20 februarie, Senatul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi a decis cine va asigura interimatul.

SHARE

Universitatea din Galaţi are un rector interimar. Cine este acesta? Când vor fi alegerile? Pe 20 februarie, Senatul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi a decis cine va asigura interimatul funcţiei rectorului.

Ministerul Educaţiei solicitase anterior Universităţii din Galaţi, printr-o adresă, desemnarea unei persoane care să asigure interimatul la conducerea instituţiei de învăţământ superior.

Universitatea din Galaţi are un rector interimar. Când vor fi alegerile?

Aceasta s-a întrunit şi a decis cine va reprezenta universitatea, în perioada următoare.

Senatul universitar, întrunit în ședință extraordinară, în plen, la care au participat 82 dintre cei 92 de senatori, fiind întrunit astfel cvorumul și numărul de voturi necesar, cu majoritatea voturilor exprimate, a decis aprobarea Hotărârii nr. 71.

Prin aceasta, "se aprobă desemnarea doamnei prof. univ. dr. ing. habil. Laura Daniela Buruiană, pentru asigurarea interimatului funcției de rector al Universității „Dunărea de Jos” din Galați, până la organizarea de noi alegeri".

Citeşte şi: Rectorul unei universităţi importante este inculpat pentru delapidare

Daniela Buruiană, absolventă a universităţii pe care acum o conduce, era acum prorector al Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi. Este directorul Departamentului de Ingineria Materialelor si a Mediului Facultatea de Inginerie şi de profesie inginer de mediu.

Potrivit documentului publicat pe site-ul Universităţii, perioada interimatului nu va fi mai mare de trei luni. În exercitarea temporară a interimatului funcției de rector al Universității „Dunărea de Jos” din Galați, Laura Daniela Buruiană va avea calitatea de ordonator de credite.

Ea va reprezenta instituţia de învăţământ superior în relaţiile cu terţii, pentru perioada determinată menționată, până la confirmarea unui nou rector, de către ministrul Educației. O parte dintre profesorii de la UDJG au dat vestea pe reţelele de socializare, felicitând noul rector interimar pentru numire, conform viata-libera.ro.

Citeşte şi: Care sunt cei 2 rectori de universităţi ce nu sunt reconfirmaţi în funcţie, de Ministerul Educaţiei

Greul, în schimb, de-abia acum începe, întrucât Universitatea, pe lângă asigurarea continuităţii tuturor programelor şi proiectelor aflate în derulare, trebuie să organizeze noi alegeri.

Schimbarea are loc într-un moment în care rectorul ales Puiu Lucian Georgescu, un inginer chimist absolvent la Iaşi, nu a fost reconfirmat în funcţie, de Ministerul Educaţiei.

Sunt cel puţin două probleme pe care le are Georgescu: este suspect de plagiate în diverse lucrări ştiinţifice împănate cu porţiuni ample copy-paste, fără menţionarea sursei; este inculpat pentru infracţiunea de delapidare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te