SURSE Pensiile, date la timp în decembrie, deși Casele de Pensii fac grevă. Cum s-au virat banii ?

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 28.11.2023 - 14:00
SURSE Pensiile, date la timp în decembrie, deși Casele de Pensii fac grevă - Foto: Freepik

Pensiile vor fi date la timp în decembrie, deși casele de pensii fac grevă în continuare. Surse au declarat pentru Newsweek că banii s-au virat către bănci și poșta română.

SHARE

Pensionarii își vor primi pensiile la timp în luna decembrie, deși angajații Caselor de Pensii spun că greva va continua. Surse din interiorul Casei de pensii au declarat, pentru Newsweek România, că „nu se pune problema ca pensionarii să nu își primească banii la timp”.

„Casele de Pensii au făcut deja primele viramente și nu cred ca va fi nicio problemă cu partea a doua a viramentelor. Oamenii își vor primi banii la timp în luna decembrie chiar dacă ne aflăm în grevă”, au declarat reprezentanții Casei de Pensii, care au decis să își păstreze anonimatul.

Newsweek România a cerut un punct de vedere oficial de la Casa Națională de Pensii și așteaptă un răspuns.

Casele de pensii sunt în grevă generală având mai multe nemulțumiri. În cursul zilei de ieri, sindicaliștii de la Casa de pensii Cluj au amenințat că nu vor da pensiile și ajutorul de șomaj oamenilor. 

Pensiile, date la timp în decembrie, deși Casele de Pensii fac grevă

„Ne cerem scuze de la beneficiarii noștri și le înțelegem nemulțumirile privind faptul că nu se va face plata pensiilor, indemizațiilor de șomaj sau prestațiilor sociale, dar pentru că guvernanții au tratat problemele noastre cu superficialitate, îi rugam să ne fie alaturi și să înțeleagă că și noi avem familii și nu mai putem lucra în condițiile de fatșă”, au spus reprezentații sindicatului din Cluj.

Aceleași surse au explicat pentru Newsweek România că este imposibil ca 20.000 de pensionari din Cluj să rămână fără bani la începutu de decembrie.

Citește și: Surpriză neplăcută pentru toți pensionarii. Pensiile pe decembrie vor fi întârziate. Care e cauza?

Revendicările au fost explicat de Adriana Șirghie, purtător de cuvânt Cosmin Neagu, lider de sindicat Casa de Pensii Iași: „Dorim salarii echitabile și o corelare a salariilor cu munca noastră. Revendicarea principală este egalizarea salariilor a colegiilor din teritoriu la Casele Județene de Pensii și susținerea în Camera Deputaților a proiectului de lege.”

Grevă generală

„Începând cu data de 27 noiembrie 2023, membrii sindicatelor afiliate la FSMM, cât şi angajaţii neafiliaţi în sindicate declară grevă generală pentru eliminarea inechităţilor salariale şi pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă. Această acţiune vine în contextul eforturilor constante ale Federaţiei Sindicatelor din Ministerul Muncii de a obţine condiţii de muncă optime şi remunerare echitabilă.

Membrii sindicatelor au considerat că greva este un pas necesar pentru a atrage atenţia asupra problemelor semnificative cu care se confruntă angajaţii din instituţiile Ministerului Muncii", se menţionează într-un comunicat.

Newsweek a scris despre sporurile și salariile din Ministerul Muncii și de la Casa de Pensii.

Citește și: DOCUMENT Ce salarii sunt în Ministerul Muncii, unde e grevă generală. Sporuri de 10.000.000 lei/an

Citește și: EXCLUSIV Sporuri de 174.000.000 lei în trei ani la Muncă. În 2019, de 12 ori mai mult ca în 2017

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te