Schimbări majore pentru românii din Marea Britanie. Ce se întâmplă cu alocațiile copiilor

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 19.04.2024 - 13:43
Schimbări majore pentru românii cu copii din Marea Britanie

Românii din Marea Britanie care au copii sunt vizați de schimbări majore. Alocațiile pentru cei mici au crescut însă cei cu venituri mari trebuie să dea din bani înapoi.

SHARE

Românii din Marea Britanie au parte de schimbări. Sunt vești bune pentru cei care au copii pentru că a crescut alocația. Însă cei care au venituri mari trebuie să dea o parte din bani înapoi. 

Sunt vești bune și în cazul lor pentru că pragul referitor la venitul pentru care trebuie să plătești o parte din acest beneficiu a crescut la 60.000 de lire sterline/ an, adică 5.000 de lire sterline pe lună.

Schimbări majore pentru românii din Marea Britanie. Ce se întâmplă cu alocațiile copiilor

Regulile privind alocația pentru copii s-au schimbat și înseamnă că mai puține familii vor trebui să plătească banii înapoi către HMRC .

Alocația pentru copii este o plată lunară efectuată către o persoană responsabilă pentru un copil cu vârsta sub 16 ani sau sub vârsta de 20 de ani, dacă acesta este în curs de educație sau formare aprobată.

Citește și: Cu cât cresc alocațiile pentru copii în 2024? Când intră banii ?

Din 6 aprilie, sunt eligibili să primească întreaga sumă a alocației pentru copii cei care câștigă sub 60.000 de lire sterline pe an, adică 5.000 de lire sterline pe lună. Până acum, pragul era de 50.000 de lire sterline pe an. 

Odată ce câștigurile depășeau această sumă, trebuiau să pălătească o taxă de alocație. Adică 1% din suma primită pentru copil pentru fiecare 100 de lire sterline pe care îi câștigă peste pragul amintit.

Limita superioară este, de asemenea, crescută la 80.000 GBP pe an. La acest prag, alocația pentru copii va fi complet oprită. 

De asemeena, suma alocației pentru copii pe care o plătiți a crescut, începând cu 6 aprilie, de la 24 de lire sterline pe săptămână în alocația pentru copii pentru primul dvs. copil, apoi orice alt copil pe care îl aveți, 15,90 lire sterline pe săptămână fiecare, la 25,60 GBP și, respectiv, 16,95 GBP pe săptămână.

Aceasta înseamnă că plata va fi în valoare de 3.094 GBP pe an pentru cineva care are trei copii sau 2.212 GBP dacă are doi copii.

Citește și: Românii care muncesc în Marea Britanie ar putea fi trimiși acasă. Ce restricții au fost impuse?

Ce trebuie să facă părinții

Părinților care au fost anterior afectați de regulile HICBC au primit recent un avertisment înainte de schimbare. Regulile existente au însemnat că mii de familii au decis să nu solicite cu totul Alocația pentru copii, știind că vor trebui să o ramburseze ulterior prin HICBC.

Cu toate acestea, dacă acum sunt eligibili pentru beneficiul conform noilor reguli, vor trebui să introducă o nouă cerere de la zero sau să o ajusteze pe cea actuală dacă doresc să primească plăți din 6 aprilie.

Solicitarea alocației pentru copii înseamnă că părintele va primi și credite de asigurări naționale care sunt luate în considerare pentru pensia de stat. De asemenea, înseamnă că copilul lor va primi automat un număr de asigurări naționale când împlinește 16 ani.

Puteți solicita alocația pentru copii prin Gov.uk aici - veți avea nevoie de un cont Government Gateway pentru a depune o cerere, scrie Mirror.co.uk.

Ce alocație iau copiii din România

Începând cu ianuarie 2024, copiii primesc următoarele sume:

718 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani

291 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani

În ultimii 8 ani, alocațiile au crescut cu 359% pentru copiii de până la 2 ani și cu 692% pentru cei de peste 2 ani.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te