Românii pot primi salariu de 6.600 €/lunar și bonusuri. Meseria este căutată în Spania

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 13.04.2024 - 08:30
Salarii mari pentru o meserie foarte rară Foto: Freepik.com - rol ilustrativ
Spania caută ingineri pentru flota sa eoliană offshore Foto: Freepik.com - rol ilustrativ

Românii care se angajează în Spania pe diverse posturi pot avea salarii de zeci de mii de euro. În plus, într-un domeniu de activitate, această țară produce foarte puțini specialiști și este nevoită să importe.

SHARE

Peste 1.000.000 de români trăiesc și muncesc în Spania. Pe lângă aceștia, cei care sunt încă în țară și sunt specializați în diverse domenii pot merge acolo să se angajeze pe salarii mari. 

Inginerii sunt printre cei mai căutați specialiști, în toată Europa. Iar școlile din România scot foarte mulți astfel de profesioniști.

Salarii de zeci de mii de euro pentru românii care se angajează în Spania. Ce meserie se caută

Spania nu poate găsi ingineri navali pentru flota sa eoliană offshore, scrie El Mundo. În fiecare an sunt aproximativ 75 de absolvenți însă sectorul, cheie pentru dezvoltarea flotei eoliene offshore, are nevoie de aproximativ 300 de absolvenți.

Până în acest an, aproximativ 27% din toată energia electrică produsă în Spania este de origine eoliană. Turbinele eoliene, care anul trecut au fost principala sursă a mixului, vor pierde ceva din greutate în următoarele luni, când temperaturile vor crește și vântul va sufla mai puțin puternic.

Citește și: În ce orașe din Spania sunt joburile cel mai bine plătite? Angajații pot câștiga până la 2.000 €

Cel mai probabil, țara se va axa pe ”importul” de spacialiști din celelate state europene.

Ingineria navală este o ramură a ingineriei care este specializată în proiectarea, construcția și întreținerea navelor și a structurilor marine. Inginerii navali joacă un rol vital în industria maritimă, iar abilitățile și cunoștințele lor sunt foarte apreciate pe piața muncii.

Conform polaridad.es, în ceea ce privește salariile, nivelul de compensare pentru un inginer maritim poate varia în funcție de mai mulți factori, cum ar fi experiența, locația geografică, tipul de angajator și nivelul de responsabilitate.

Foto: freepik.com 

Potrivit diverselor studii și rapoarte de salariu, salariul mediu al unui inginer naval poate varia între 40.000 și 80.000 de euro anual. Cu toate acestea, este important de reținut că aceste valori sunt aproximative și pot varia considerabil.

Pe lângă salariul de bază, inginerii marini pot primi beneficii suplimentare, cum ar fi bonusuri de performanță, asigurări de sănătate, planuri de pensie și alte stimulente. Aceste beneficii pot crește semnificativ pachetul salarial total.

Citește și: O țară din Europa angajează români cu salarii de 6.500 € pe lună. Ce meserie trebuie să cunoască

În ceea ce privește perspectivele economice, cererea de ingineri navali este mare și se preconizează că va continua să crească în următorii ani. Odată cu creșterea comerțului internațional și nevoia de modernizare și întreținere a flotei existente, se așteaptă ca industria maritimă să continue să genereze oportunități de angajare pentru inginerii navali.

În plus, specializarea în domenii emergente, cum ar fi energia marină regenerabilă și inginerie offshore, poate oferi, de asemenea, noi oportunități de angajare și un potențial de câștig mai mare pentru inginerii marini.

În România, Academia Navală ”Mircea cel Bătrân” din Constanța dă anual câteva sute de absolvenți iar printre aceștia sunt și ingineri navali, militari și civili. 

În 2023,au promovat studiile universitare de licență 294 de studenți, conform Ziua de Constanța.

Dintre aceștia, 117 sunt absolvenți ai Secției Militare, din care 107 pentru Ministerul Apărării Naționale și 10 pentru Ministerul Afacerilor Interne, iar 177 de absolvenți sunt de la Secția Civilă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te