S-a anunțat când intră 250 lei pe cardurile sociale. Cine sunt cei 2.000.000 români care le primesc?

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 16.02.2024 - 17:10
S-a anunțat când intră 250 lei pe cardurile sociale. Cine sunt cei 2.000.000 români care le primesc? Foto: Pexels (fotografie cu caracter ilustrativ)

Ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene, Adrian Câciu a anunțat când primesc 2 milioane de români banii pe cardurile sociale.

SHARE

Cei care au venituri sub 2.000 de lei vor primi bani pentru alimente pe card și în anul 2024. Este vorba de 6 tranșe de câte 250 de lei.

”De astăzi începe încărcarea tichetelor sociale pentru alimente în valoare de 250 de lei pentru beneficiarii măsurii «Sprijin material pentru anumite categorii de persoane defavorizate în perioada 2024-2027». 2,7 milioane de persoane vor beneficia, în cursul anului 2024, de sprijinul de 250 lei o dată la două luni, în şase tranşe”, anunță ministrul Adrian Câciu pe Facebook. 

Potrivit acestuia, „încărcarea cardurilor pentru prima tranşă va avea loc pe tot parcursul săptămânii viitoare, etapizat: în prima parte a săptămânii aproximativ 1,6 milioane de beneficiari vor primi sprijinul pe carduri, urmând ca aproximativ 1 milion de persoane să primească sprijinul în cea de-a doua parte a săptămânii”.

Plafonul maxim de venituri până la care o persoană poate beneficia de tichete sociale electronice pentru alimente şi mese calde a fost majorat la 2.000 de lei, faţă de 1.700 de lei, valabil anul trecut.

Citește și: Care sunt orașele unde s-au băgat banii pe cardul de alimente? Când vor intra la toată lumea?

S-a anunțat când intră 250 lei pe cardurile sociale. Cine sunt cei 2.000.000 români care le primesc?

„Concomitent, se vor distribui 90 de mii de carduri pentru noii beneficiari eligibili, care vor ajunge la aceştia prin Poşta Română.

Am decis încărcarea cardurilor pe măsură ce eligibilitatea categoriilor se încheie, pentru ca beneficiarii să primească acest sprijin din partea Guvernului cât mai rapid”, arată Adrian Câciu.

Alimentarea cardurilor se face de la data de 15 februarie într-un mod etapizat.

Citește și: Care sunt orașele unde s-au băgat banii pe cardul de alimente? Când vor intra la toată lumea?

„Amintesc faptul că, începând cu acest an, persoanele vulnerabile cu venituri nete mai mici de 2.000 lei vor beneficia de cardurile sociale pentru alimente şi mese calde în valoare de 250 lei, o dată la două luni.

Anterior, au beneficiat de acest sprijin persoanele cu venituri nete mai mici de 1.700 lei. Majorarea plafonului a fost propusă MIPE, iar tot din acest an, aceleaşi categorii de persoane vulnerabile vor beneficia, de 2 ori pe an, de pachete cu alimente”, mai spune oficialul din Guvern.

Cine mai primește ajutor?

- familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere ale căror venituri lunare sunt sub 1.550 de lei în total;

- familiile monoparentale cu venituri pe membru de familie mai mici sau egale cu 675 lei;

Citește și: Cine sunt pensionarii care pierd pensia dacă nu depun un act esențial? Avertismentul Casei de Pensii

- familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condiţiile Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările şi completările ulterioare;

- persoanele fără adăpost.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te