Primele decizii cu pensia recalculată, distribuite vineri. Care pensionari le vor primi cei dintâi?

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 13.08.2024 - 15:27
Primele decizii cu pensia recalculată, distribuite vineri. Care pensionari le vor primi cei dintâi? Foto: Freepik (fotografie cu caracter ilustrativ)

Poșta Română va începe în următoarele zile distribuirea deciziilor cu pensia recalculată. Documentele oficiale vor ajunge la casele românilor în următoarele săptămâni.

SHARE

Mai este puțin timp până când pensionarii din România vor vedea câți bani vor primi de la stat de  la 1 septembrie. O parte dintre aceștia vor afla chiar începând cu această săptămână cu cât le va crește pensia. 

Citește și: Documentul necesar să primești decizia cu pensia recalculată. De ce poștașul vine de 2 ori?

Citește și: Care sunt localitățile unde cardurile de alimente au fost alimentate? De ce se dau banii mai repede?

Citește și: Cum ajung, vineri, deciziile cu pensia recalculată la pensionari? Ce se întâmplă dacă nu sunt acasă?

Acest lucru va fi posibil odată cu distribuirea prin poștași a deciziilor cu pensia recalculată. Momentul este așteptat de toată lumea, în special de persoanele care au multă vechime. 

Livrarea deciziilor cu pensia recalculată a fost decalată foarte mult timp deoarece casele de pensii nu au reușit să introducă toate datele pensionarilor pentru a putea face calculul pe baza noii formule stipulate în noua lege a pensiilor. 

Acum, majoritatea instituțiilor au ajuns la final cu listarea deciziilor care vor ajunge în mâinile pensionarilor. 

Primele decizii cu pensia recalculată, distribuite vineri. Care pensionari le vor primi cei dintâi?

Compania Națională ,,Poșta Română” informează că, începând cu data de 16 august, va începe distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor către toți beneficiarii din țară. Factorii poștali vor fi prezenți pe teren a doua zi după sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

În cadrul acestui proces, poștașii se vor prezenta la domiciliul fiecărui pensionar pentru a înmâna deciziile de recalculare a pensiilor în perioada 16 – 30.08.2024.

Citește și: OFICIAL Câți bani trebuie să plătească pensionarii ca să primească adeverința cu pensia recalculată?

Citește și: Câți pensionari iau sub 1.500 lei pensie și câți au peste 5.000 lei? Ce se întâmplă la recalculare?

Citește și: Casa de Pensii cere 3 documente pentru o pensie mare la recalculare. Unde le depui? Până când?

„Menționăm faptul că este important ca beneficiarii să fie prezenți la domiciliu în perioada de distribuire, pentru a evita eventualele întârzieri.

În ce ordine vor fi trimise documentele?

Compania Națională ,,Poșta Română” își va îndeplini cu rigurozitate și profesionalism toate obligațiile prevăzute în Convenția privind distribuirea deciziilor din sistemul public de pensii încheiată cu Ministerul Muncii și Solidarității Sociale prin Casa Națională de Pensii Publice.

Citește și: Probleme la recalcularea pensiilor. Mugur Isărescu, avertisment. E nevoie de 500.000.000 € pe lună

Convenția a fost încheiată în baza Ordonanței de urgență nr. 89/2024 privind unele măsuri pentru desfășurarea activităților integrate aferente emiterii și transmiterii deciziilor privind recalcularea pensiilor din sistemul public de pensii”, a anunțat instituția.

Mai jos vă prezentăm doar articolul 2 în care se precizează modul în care Poșta Română va trimite adeverințele și ordinea în care vor fi trimise pensiile.

Art. 2
(1) În vederea alocării identificatorilor poștali specifici de către Compania Națională  „Poșta Română” - S.A., Casa Națională de Pensii Publice va transmite către Compania Națională „Poșta Română” - S.A. o bază de date care va conține: identificatorul Casei Teritoriale de Pensii, număr decizie, nume, prenume, CNP și adresa beneficiarului 
trimiterii, conform structurii agreate între Casa Națională de Pensii Publice și Compania Națională „Poșta Română” - S.A.

Citește și: Care e suma maximă cu care o pensie poate crește la recalculare? Câți ani trebuie munciți? 2 exemple

(2) Datele prevăzute la alin. (1) vor fi aferente lunii de plată iunie 2024.

(3) Deciziile de recalculare emise conform art. 1 alin. (2) de către casele teritoriale de  pensii vor fi transmise către subunitățile desemnate din rețeaua Companiei Naționale „Poșta Română” - S.A., însoțite de un borderou.

(4) Ordinea înregistrării deciziilor în borderou trebuie să fie identică cu ordinea deciziilor expediate de casele teritoriale de pensii către Compania Națională „Poșta Română” - S.A..

(5) Compania Națională „Poșta Română” - S.A. asigură tipărirea plicurilor conform borderourilor prevăzute la art. 2 alin. (3), expediate de casele teritoriale de pensii, și ulterior condiționarea lor ca trimiteri de corespondență cu confirmare de primire.

(6) Modelul de plic împreună cu elementele de identificare specifice pentru destinatar si pentru expeditor se stabilesc prin convenția încheiată între Ministerul Muncii și Solidarității Sociale prin Casa Națională de Pensii Publice și Compania Națională „Poșta Română” - S.A.

Poșta Română este singura companie de curierat și servicii poștale din România care ajunge în toate colțurile țării, fiind principalul furnizor de servicii poștale la nivel național.

Citește și: EXCLUSIV Ministerul muncii: deciziile cu pensia recalculată, trimise și în zile libere. Când sosesc?

Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te