Care sunt localitățile unde cardurile de alimente au fost alimentate? De ce se dau banii mai repede?

DE Alex Darvari | Actualizat: 13.08.2024 - 15:26
Care sunt localitățile unde cardurile de alimente au fost alimentate? De ce se dau banii mai repede? - Foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Care sunt localitățile unde cardurile de alimente au fost alimentate? De ce se dau banii mai repede? vă spunem potrivit informațiilor oferite de cei care trebuie să primească acești bani.

SHARE

Pensionarii, dar și alte categorii sociale care au venituri mai mici de 2.000 de lei primesc, în luna august, 250 de lei pe cardul de alimente. Banii pot fi folosiți doar pentru mâncare sau pentru a plăti masa caldă.

Citește și: Documentul necesar să primești decizia cu pensia recalculată. De ce poștașul vine de 2 ori?

Care sunt localitățile unde cardurile de alimente au fost alimentate? De ce se dau banii mai repede?

Banii sunt, de regulă, virați între 15 și 29 ale fiecărei luni. De data aceasta, banii se virează mai repede pentru că între 15 și 18 august NU se lucrează. Ministrul Câciu a anunțat că aceste carduri se alimentează din data de 14 august. 

Citește și: Cum ajung, vineri, deciziile cu pensia recalculată la pensionari? Ce se întâmplă dacă nu sunt acasă?

„Încărcarea cardurilor de alimente (tichete sociale) cu valoarea de 250 lei va începe din data de 14 august pentru un numar de aproximativ 2,6 milioane de beneficiari eligibili”, a anunțat ministrul Câciu.

Cu toate acestea pe o serie de grupuri, beneficiarii au anunțat că au primit banii. Newsweek a consemnat declarațiile unor beneficiari care susțin că au primit cei 250 de lei în următoarele localități: Târgu Neamț, Județul Ialomița, Satu Mare, Galați. Călărași, Alba Iulia, Negrești-Oaș, Vâlcea, în unele localități din Ilfov.

Citește și: RECALCULAREA PENSIEI Care pensionari primesc o creștere de 1.500 lei? Au muncit sub 35 de ani

Cine primește acești bani?

- persoanele – copii şi adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;

- familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale 675 lei;

- familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei;

- familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condițiile Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările şi completările ulterioare;

- pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei.

Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te