Premierul Ciolacu: Oamenii afectaţi inundaţii, ajutați de Guvern. Vor primi mâncare caldă şi apă

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 17.06.2023 - 16:43
Premierul Ciolacu: Oamenii afectaţi inundaţii, ajutați de Guvern. Vor primi mâncare caldă şi apă - Foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunţat că cele mai mari probleme cu privire la inundaţii sunt în localitatea Greceşti din judeţul Dolj, iar Guvernul îi va ajuta pe oamenii afectaţi de inundaţiile din ultimele zile.

SHARE

Liderul PSD a adăugat că, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Executivul s-a asigurat că aceste persoane vor prim mâncare caldă şi aibă, iar autorităţile locale vor veni cu soluţii astfel încât oamenii să aibă unde să doarmă la noapte.

Vor fi alocaţi şi bani din Fondul de rezervă al Guvernului pentru refacerea drumurilor şi remedierea pagubelor, a mai spus Ciolacu.

Citește și: Familia deputatei Laura Vicol a încasat 10.000.000 lei într-un singur an. A fost avocata Cămătarilor

Premierul Ciolacu: Oamenii afectaţi inundaţii, ajutați de Guvern. Vor primi mâncare caldă şi apă

„Oamenii afectaţi de inundaţiile din ultimele zile vor fi ajutaţi de Guvern! Cele mai mari probleme sunt în localitatea Greceşti din Dolj, unde mai multe zeci de persoane sunt izolate sau au fost evacuate preventiv.

Ne-am asigurat prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă că aceşti oameni vor primi mâncare caldă şi apă”, a scris Marcel Ciolacu, sâmbătă pe Facebook, relatează News.ro.

Premierul a adăugat că a vorbit cu autorităţile din localitate în vederea găsirii unor soluţii pentru ca „oamenii să aibă unde să doarmă la noapte şi am dat asigurări că vom aloca imediat bani din fondul de rezervă pentru refacerea drumurilor şi remedierea pagubelor”.

Citește și: VIDEO Sediu al PSD din Constanța, vadalizat. Autorii au lăsat un bilet: „Tăiați pensiile speciale”

„Aseară, am convocat un Comitet Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru a aproba acordarea unor ajutoare pentru oamenii din Ighiu, judeţul Alba.

Sunt în permanent contact cu ministrul Mediului care monitorizează situaţia, dar şi cu celelalte autorităţi responsabile pentru ca toată lumea să intervină rapid şi să limităm cât mai mult efectele asupra oamenilor”, a completat şeful Executivului.

Hidrologii de la Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor au actualizat avertizarea hidrologică şi a prelungit codul roşu de inundaţii până duminică, la ora 12.00.

De asemenea, codul portocaliu a fost prelungit şi extins, până duminică, la miezul nopţii, pentru unele râuri din ţară. Specialiştii INHGA au prelungit şi extins riscul de inundaţii prin codul galben, care este valabil până luni, la prânz. 

Meteorologii eu emis o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, averse torenţiale valabilă sâmbătă în estul şi sud-estul Transilvaniei, cea mai mare parte a Moldovei, în zona Carpaţilor Orientali şi estul Carpaţilor Meridionali.

O avertizare cod galben de instabilitate atmosferică viizează Oltenia, sudul Banatului, vestul Munteniei, Transilvania, Maramureş şi Moldova şi este valabilă până duminică dimineaţă.

Urmărește-ne pe Google News

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te