Orașele Brașov și Bistrița intră în scenariul roșu. Ce restricții au fost instituite

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 27.10.2020 - 19:32
Foto: brasov.net

În ambele orașe rata infectărilor cu coronavirus a depășit pragul de trei la o mie de locuitori. Cursurile școlare se vor face doar online, iar restaurantele, cafenelele, cinematografele, teatrele și cazinourile se vor închide.

SHARE

Potrivit Prefecturii Brașov, în municipiul Brașov și în comuna Hărman a fost depășită rata cumulată de 3/1000 de locuitori, astfel că Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis marți mai multe măsuri pentru o perioadă de 14 zile, începând de miercuri:
- Se suspendă activităţile didactice care presupun prezenţa „faţă în faţă” în unităţile de învăţământ preuniversitar (scenariul roșu);
- Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor, cafenelelor, barurilor în interiorul clădirilor este interzisă;
- Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități;
- În situația în care activitatea operatorilor economici prevăzuți la alin. 2 și alin.3 este restricționată sau închisă, se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective;
- Se suspendă activitatea cu publicul a cluburilor și discotecilor.
- Activitățile cu publicul ale cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt interzise.
- Organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in este interzisă.
- Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.
- Se suspendă activitatea din piețele comerciale (cu excepția piețelor agroalimentare) târguri și oboare.
Măsuri similare, și la Bistrița

Măsuri în Bistrița 


Și în municipiul Bistriţa şi în localităţile aparţinătoare Ghinda, Sărata, Sigmir, Slătiniţa, Unirea şi Viişoara incidenţa cazurilor de COVID-19 a depăşit 3 la mia de locuitori, astfel că de miercuri vor intra în vigoare noi măsuri, între care purtarea obligatorie a măştii de protecţie şi în spaţiile publice deschise.

Măsurile dispuse de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud:
- Se suspendă activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.
-Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.
- Activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi în unităţile de cazare.
În situaţia în care activitatea operatorilor economici este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.
se interzice organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te