ONG-urile din domeniul social, lăsate fără banii promiși de Gabriela Firea

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 30.08.2019 - 18:19
Gabriela Firea, într-una din fotografiile ei oficiale din primărie. Sursa: Facebook

ONG-urile din domeniul social acuză Primăria Capitalei că nu mai dă bani pentru proiectele pe care le-a selectat pentru finanțare nerambursabilă la începutul verii, iar Gabriela Firea dă vina pe tăierile bugetare.

SHARE

Pe de altă parte, Administrația Spitalelor din subordinea aceleiași Primării dă peste un milion de euro pentru „Reclamă şi publicitate”, potrivit G4Media.ro. 

În 26 iunie, Primăria Capitalei a anunțat care sunt cele 19 proiecte care vor primi finanțare nerambursabilă în valoare de un milion de euro, care ar urma să ajute 2.800 de persoane vulnerabile. Proiectele ar trebui să fie finalizate până în 15 decembrie. Citiți aici lista proiectelor selectate de Direcția Generală de Asistență Socială a Capitalei (DGASMB). 

ONG-urile Fundația Regală Margareta a României, Fundația Regina Maria, Asociația Pro ACT Suport, Fundația Estuar, Fundația Viață și Lumină, Fundația Crucea Alb – Galbenă România și Asociația Touched România au susținut, într-un punct de vedere trimis G4Media.ro, că se tem că nu vor mai primi fondurile, având în vedere că, până în prezent, proiectul nu a fost introdus pe ordinea de zi a nici unei ședințe a Consiliului General. 

În replică la situația creată, Gabriela Firea a dat vina pe tăierile bugetare. „Noi finanţăm foarte multe proiecte şi din domeniul social şi culturale, educativ, de mediu… Dacă sunt nişte nemulţumiri punctuale, eu îi rog să mă caute la Primăria Capitalei, pe mine ori pe doamna director al relaţiilor cu ONG-urile, patronatele şi sindicatele, pentru că se ştiu şi sunt în legătură. Noi am deschis un call pentru proiectele adresate ong-urilor, atât în domeniul social cât şi în celelalte domenii. Recunosc faptul că fiind bugetul tăiat, practic toate domeniile au avut de suferit, în afară de sănătate. Eu sper că la finalul anului, când se va contura draftul proiectului de buget pentru anul viitor, să se îndrepte această mare eroare care s-au făcut şi anume suprimarea bugetului Capitalei”, a spus primărița, citată de G4Media. 

Newsweek România a atras atenția încă de acum o săptămână că proiectele din domeniul social ar putea rămâne pe hârtie, tocmai pentru că proiectul nu a ajuns nici până acum pe masa Consiliului General. 

Amintim și că Primăria a anunțat proiectele la scurt timp după închiderea singurului centru în regim de urgență, cu program nonstop, pentru victimele violenței domestice. Atunci, Gabriela Firea s-a confruntat cu un val de critici. 

Citește și: Firea a ajutat doar 11 femei anul acesta. Promisese că va salva 50 în fiecare lună 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te