O țară din nord-vestul Europei ademenește românii în livezi. Ce trebuie să facă și câți bani primesc

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 13.10.2023 - 14:57
Românii sunt ademeniți la muncă în livezi Foto: Unsplash.com - rol ilustrativ

O țară din Europa caută muncitori necalificați pentru o muncă sezonieră. În funcție de experiență și numărul de ore lucrate, salariul ajunge la peste 2.000 de euro lunar.

SHARE

Toamna, multe țări din Europa caută muncitori sezonieri pentru munci agricole. O țară din nord-vestul Europei îi ademenește pe români în livadă.  Nu trebuie să aibă nicio calificare.

Jobul este sezonier iar în funcție de numărul de ore lucrate și de experiență, salariul poate fi de 2.000 de euro lunar.

O țară din nord-vestul Europei ademenește românii în livezi. Ce trebuie să facă pentru 2.000€/lunar

Belgia caută 30 de muncitori necalificați în spațiul comunitar pentru muncă în agricultură. Vor munci în livezile din Flandra la cules de mere, pere, etc. 

Livadă de meri Foto: Pixabay.com

”Există o concentrație mare de culturi de fructe tari (mere și pere) în sudul provinciei Limburg și în estul Brabantului Flamand (Hageland).

Citește și: Locuri de muncă în străinătate. Pleci în Tenerife și faci poze. Ai 1.000 € lunar și hotel gratuit

Regiunea Waasland este, de asemenea, o zonă specializată în cultivarea perelor. Esența acestei activități este de a culege fructele fără a le deteriora.

Când vine vorba de mere și pere colorate, este important să recunoașteți fructul copt și să știți cum să îl culegeți. Pentru a culege din vârfurile copacilor se folosesc scări sau camionete de cules. Fructele culese sunt adunate în lăzi mari de lemn”, se arată în anunțul postat pe site-ul ANOFM.

Citește și: De ce aleg românii să muncească în Spania în construcții? Salariu minim, de 3 ori mai mare ca acasă

Oricune poate aplica, practic. 

"Nu sunt necesare cunoștinte sau studii anterioare. Se solicită persoane flexibile și motivate, adecvate pentru muncă fizică repetitivă- este necesară o condiție fizică bună; persoane cu înclinare către calitate și siguranță; care respectă regulile și acordurile, urmează instrucțiunile; să poată lucra în echipă, cu persoane din mai multe țări.

Citește și: Cum să îți petreci iarna în Ibiza și să primești și bani pentru asta. Ai hotel gratuit și 1.100€ net

Este sezonul de cules mere Foto: Unsplash.com - rol ilustrativ

Locul de muncă este sezonier în perioada 12.09 2023 - 31.12. 2023. Se lucrează normă întreagă; se lucrează în mod normal 38 ore/săptămână; în plin sezon se pot lucra până la 11 ore/zi ajungând la 50 ore/săptămână, conform anunțului.

Românii sunt preferați pentru munca în străinătate. Cei mai mulți angajatori îi preferă pentru că sunt serioși și muncitori. 

Merele așteaptă să fie culese Foto: Unsplash.com - rol ilustrativ

Salariile sunt mult mai mari față de cele din România, în unele cazuri românii primid și de câte 3-4 ori mai mulți bani ca în țară. 

Se găsesc locuri de muncă atât pentru românii cu studii superioare și experiență în diverse domenii dar și pentru cei fără experiență. Uni sunt acceptați chiar fără să știe limba țării respective sau una de circulație internațională.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te