Reacția extraordinară a românilor care vor să ajute o familie modestă să ajungă la mare cu 1.000 lei

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 02.08.2023 - 17:54
O familie modestă din București vrea să îi ofere copilului bucuria de a vedea marea. Au un buget mic Foto: Profimedia

O familie modestă din București vrea să îi ofere copilului bucuria de a vedea marea. Au un buget mic, de numai 1.000 de lei. Își doresc să meargă pe litoralul românesc, motiv pentru care au postat pe un grup cu vacanțe ce opțiuni de cazare și transport ar avea cu acești bani.

SHARE

O familie modestă din București vrea să îi ofere copilului bucuria de a vedea marea. Au un buget mic, de numai 1.000 de lei.

Își doresc să meargă pe litoralul românesc, motiv pentru care au postat pe un grup cu vacanțe ce opțiuni de cazare și transport ar avea cu acești bani.

Este realitatea prin care trec multe familii modeste din România. Sub tutela anonimatului, familia a postat pe rețelele de socializare faptul că au un copil de 9 ani care vrea să vadă marea.

Citește și: Milioane de euro de la buget pentru boli închipuite

„Îmi puteți recomanda o cazare ieftina, la noi la mare insa îmi pot duce fetiță, va rog? Își dorește foarte mult să meargă la mare.

Trebuie sa ne încadrăm in 1000 Ron cu tot cu drum din București, 2 adulți și un copil 9 ani. Va rog nu judecați și nu râdeți că nu este cazul, pentru noi 1000 Ron înseamnă mâncarea pe 3 luni . Mulțumesc!”, a scris unul dintre părinți.

Cât costă bucuria unor copii cu posibilități restrânse?

Din păcate, din salariul părinților de 2.000 de lei, aceștia nu îi pot oferi decât bucuria de a fi la mare, condițiile de cazare fiind lăsate pe ultimul loc. 

Postarea a strâns zeci de reacții și comentarii prin care oamenii cu inimă mare au vrut să îi ajute cu cazare și transportul gratuit. 

Surprinzător sau nu, aceștia au refuzat, elegant, propunerile, dorind să plătească una sau două nopți de cazare.

„Sunt case cu conditii chiar bune, la prețuri mai mici și să găsiți și bucatarie. Câteva cumparaturi de la magazin și salvați o mâncare caldă și proaspată la cazare+niște gustări/sandvișuri pe plajă.

Citește și: EXCLUSIV Nouă milioane de lei sporuri date angajaților din Ministerul Muncii pentru boli închipuite

Opriți câțiva bănuți și pentru micile placeri ale copilasului, spre exemplu un porumb fiert sau o tură în parcul de distracții. Personal m-aș orienta către două nopti, în așa fel încât să va echilibrați, totuși, bugetul. 

Oricat vrei să economisești, totul costa în ziua de astăzi și litoralul costă cu atât mai mult, dar nici imposibil nu este!
Va apreciez efortul pe care îl depuneți pentru copil! Cei ce judeca, nu sunt morali!
Când va crește copilul, nu va ține minte unde era cazat mai exact sau cât a mancat, căci nemancât nu îl tineți. În schimb își va aminti că a vazut marea și ca s-a distrat alături de voi, părinții lui!”, a comentat un bărbat.

Buget calculat

Mai mult decât atât, unele persoane le-au oferit câteva opțiuni de transport mai ieftin până la mare. 

„Mă enervează oamenii de pe grup care spun ca e imposibil de mers la mare cu un bugetul redus. Ba este posibil.

Dacă vreți, se poate. Exista tren  București-Constanța care costa 33.5 lei/sens, fetita fiind elevă, nu plătește.

Trenul pleacă din București la 5.55, iar din Constanța la 14.36, face 5 ore, e adevărat, mult, dar dacă exista voința, se poate.

Se găsesc cazări în Constanța și împrejurimi la 200 de lei/noapte și se poate folosi cu succes transportul în comun. Exista Lidl/Kaufland de unde va puteți lua mâncare. Vacanță frumoasa!”, a mai scris o femeie.

Regina sporurilor. Secretarul Senatului, Silvia Mihalcea, 3.000 lei pentru condiții grele de muncă

Unii au retrăit momentele în care au fost la mare cu un buget mai mic.

Comentariile de aici îmi amintesc când am fost prima dată la mare, nu cunoșteam deloc Constanța, și am închiriat o garsonieră.

Cea mai apropiată plajă era la Mamaia și făceam cam 40 de minute pe jos. Copilul avea 1 an și jumătate și îl duceam la amiază la somn.

1,6 milioane de euro pentru angajații din Senat afectați de radiații și inducția electrică

Trei zile am făcut de 2 ori pe zi traseul, dar îmi amintesc că eram foarte fericiți că am ajuns la mare, pentru prima dată atât eu, cât și soțul și nu ni s-a părut greu.

Găteam și mâncam la cazare. Nu aveam bani de mâncat nici de un sandviș în oras, dar eram foarte fericiți.

Eu zic că indiferent de buget, dacă vă doriți, veți reuși să vedeți marea, chiar și pentru 3-4 nopți”, a mai adăugat o altă persoană. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te