Nicuşor Dan ordonă anchetă privind vatmanii care nu dau drumul la aerul condiţionat

DE Florin Budescu | Actualizat: 10.07.2023 - 20:56
Nicuşor Dan ordonă anchetă privind vatmanii - Foto: INQUAM PHOTOS / George Călin

Primarul general Nicuşor Dan spune că a mers aseară, cu tramvaiul 32, de la Piaţa Unirii la Piața Chirigiu şi nu era aer condiţionat. El ordonă o anchetă privind cazurile de vatmani sau şoferi STB ce nu dau drumul la climatizare în mijloacele de transport.

SHARE

El a precizat că a vorbit cu directorul STB şi s-a declanşat o anchetă internă.

Nicuşor Dan ordonă anchetă privind vatmanii

Nicuşor Dan a mai arătat că sunt două probleme distincte: STB are mai multe vehicule fără instalaţie de aer condiţionat, iar pe partea de tramvaie a fost un experiment: s-au montat mai multe instalaţii de aer condiţionat şi una sau două au luat foc.

”Am fost aseară, am mers cu tramvaiul 32 de la Piaţa Unirii la Chirigiu, nu era aer condiţionat. Era un tramvai care nici nu avea instalaţie de aer condiţionat”, a spus primarul Capitalei, întrebat când a circulat ultima oară cu mijloacele de transport în comun din Capitală, unde în multe cazuri şoferii nu dau drumul la aerul condiţionat.

Primarul Capitalei a afirmat că se confruntă cu două probleme, prima fiind că au mai multe vehicule fără instalaţie de aer condiţionat. ”Asta se va rezolva pe autobuze, troleibuze, în momentul în care vor veni cele 100 de troleibuze Solaris şi cele 100 de autobuze electrice”, a spus primarul Nicuşor Dan.

Citeşte şi: Nicușor Dan cere accelerarea achiziției noilor tramvaie: "Rezolvăm problema aerului condiționat"

El a menţionat că pe partea de tramvaie e dificil. ”A fost un experiment, s-a montat pe 30 de tramvaie instalaţie de aer condiţionat şi unul sau două au luat foc, deci nu a fost soluţia cea mai potrivită şi este şi foarte costisitoare”, a explicat edilul, arătând că soluţia este accelerarea achiziţiei de tramvaie noi.

”Am avut discuţii cu mai mulţi finanţatori, sunt şi bani europeni, o să iasă ghidurile în această toamnă, sunt relativ optimist, bani europeni şi pentru că suntem exceptaţi de la plafon putem să compensăm cu împrumuturi”, a spus Nicuşor Dan, conform News.ro.

Citeşte şi: Nicuşor Dan: „Am demarat un amplu proces de reparaţii a străzilor din Capitală”

Despre cazurile în care şoferii nu dau drumul la aerul condiţionat, Nicuşor Dan a spus că a vorbit cu directorul STB şi s-a declanşat o anchetă internă.

”Este posibil ca, din anumite motive, aerul condiţionat să fie în stare de funcţionare şi el să nu fie pornit. În niciun caz nu este voinţa mea, a politicului, sau a directorului STB, să facă această economie”, a explicat primarul.

Despre bănuiala că şoferii STB ar lua din combustibil, primarul Capitalei a spus: ”Această bănuială a existat de acum 80 de ani, de când a început să funcţioneze societatea de transport public. Este o anchetă internă şi o să vă comunicăm rezultatele”, a mai spus Dan.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te