Kaufland retrage urgent un produs de la raft. Risc de salmonella. Clienții primesc banii înapoi

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 11.03.2024 - 11:48
Kaufland retrage un produs de lla raft Foto: Freepik.com - rol ilustrativ
Kaufland retrage un produs de lla raft Foto: Freepik.com - rol ilustrativ

Kaufland retrage de pe raft un sos vegetal din cauza riscului de infectare cu salmonella. Clienții sunt rugați să returneze produsul și vor primi banii înapoi.

SHARE

O pastă de susan dintr-un anumit lot este retrasă de la vânzare după ce a fost detectată salmonella într-unul dintre borcanele de 300 de grame. Celelalte loturi nu au această problemă anunță autoritățile. Astfel că cei care au cumpărat produsul sunt rugați să nu-l consume ci să-l returneze urgent. 

Vor primi banii înapoi fără nicio problemă.

Kaufland retrage urgent un produs de la raft. Risc de salmonella. Clienții primesc banii înapoi

Potrivit portalului pentru consumatori produktwarnung.eu un produs de la producătorul ANATOL GmbH & Co. Wholesales KG recheamă pasta de susan DILEK „Tahin” în borcane de 300 g. Produsul afectat face parte din lotul EH23.101623 și are ca dată de expirare 16 octombrie 2026.

Produsul a fost distribuit în toate magazinele Kaufland din Germania. 

Citește și: Este alertă alimentară în România din cauza unor sosuri. Supermarketurile le-au retras de la vânzare

Salmonella a fost detectată într-un singur borcan a anunțat producătorul, iar rechemarea este o măsură de precauție.

Alte loturi de producție ale aceluiași produs nu au fost însă afectate. ANATOL GmbH & Co. Wholesale KG le cere tuturor clienților să „aducă înapoi produsele nedeschise sau deja deschise din acest lot la magazinele Kaufland”. Pretul de achiziție va fi rambursat.

Acesta nu este singurul caz de salmonella din produsele pe bază de plante. Bacteriile Salmonella au fost găsite și în veganul Rügenwalder Mühlen-Hack, scrie fr.de
 
 
Există campanii repetate de rechemare în toată Germania în care consumatorii sunt informați cu privire la substanțele periculoase sau alte defecte ale alimentelor.
 

Pentru a evita o infecție cu salmonella, trebuie avut grijă să nu întrerupeți lanțul de frig mai mult decât este necesar după cumpărare. Produsele care necesită refrigerare, cum ar fi carnea și ouăle, trebuie consumate numai după ce au fost suficient încălzite la peste 70 de grade. 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te